Nők a magyar nemzetgazdaságban címmel rendezett konferenciát az Ergo Európai Regionális Szervezet. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő.

A nők gazdaságban betöltött szerepéről, a mai kor ezzel kapcsolatos kihívásairól tartottak konferenciát Egerben, a Nők a magyar nemzetgazdaságban címmel.

(a TV Eger felvétele)

Nyitrai Zsolt megnyitó beszédében utalt arra, hogy a történelem során az egri nők már bebizonyították rátermettségüket nem csupán az ország, de egész Európa előtt.

A konferencia célja – mondta -, hogy a téma kiemelt szerepet és figyelmet kapjon a női munkaerő piaci helyzetének javítása érdekében.

Hozzátette: mindannyiunk közös érdeke, hogy a nők, élethelyzetüktől függetlenül – legyenek akár családanyák, háziasszonyok, alacsony iskolai végzettségűek, 25 év alattiak, vagy éppen 55 éven felüliek -, tehát tartozzanak bármely társadalmi csoportba, minél nagyobb arányban vegyenek részt, vállaljanak feladatot hazánk gazdaságában.

A képviselő szerint kitörési pont lehet számukra az egészségügyi és szociális ágazat, a zöld gazdaság és az infokommunikációs terület.

Nyitrai Zsolt kijelentette: Magyarország a nők foglalkoztatásában is jobban teljesít, de még nem elég jól.
Felismerték a kialakult helyzet, érzékelik annak súlyát és jelentőségét. Részben ennek is köszönhető, hogy az 2012-es esztendőben 60 ezerrel, 1,8 millióra emelkedett Magyarországon a női foglalkoztatottak száma.

Ezt a kérdést a kormány továbbra is kiemelten kezeli, ezt bizonyítja, hogy az idei évtől különböző kedvezményeket kaphatnak a munkahelyteremtők a női munkaerő alkalmazása esetén.

fotó: Eged Dániel; http://egeddani.com/