Nyitrai Zsolt meghívására egri látogatáson vett részt Hollik István kormányszóvivő, aki a Városházán tartott sajtótájékoztatója után megbeszélést folytatott Eger és a térség képviselőjelöltjeivel a közelgő önkormányzati választások előkészületeiről.

Eger Hírek

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselőjének meghívására a megyeszékhelyen tett látogatást Hollik István.

A kormányszóvivő sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy közös céljuk egy erős és büszke Magyarország felépítése, ám mindennek alapja, hogy településeink erősek, lakóik pedig büszkék legyenek. Ezt a célt szolgálja Eger és a kormány partneri viszonya, ahol – hasonlóan az egész országhoz – kiemelt feladatunk, hogy támogassuk az embereket.

Tízmilliárdos fejlesztésekről dönthetnek az egriek

Így – folytatta – kötelességünknek tartjuk a nyugdíjasok segítését azzal, megtartjuk nyugdíjuk vásárlóerejét, segítjük a családokat, hogy minél több gyermeket tudjanak vállalni, de támogatjuk a vállalkozásokat is, hogy új munkahelyek jöjjenek létre, és fejlődjön a magyar gazdaság.

Mint hozzátette: a kormány 1364 milliárdos adósságtól szabadította meg a hazai településeket, hogy azok elindulhassanak a fejlődés útján. Igen aktívnak nevezte a kormány és Eger együttműködését, ezt jelzi a jövőre elkészülő, az Egert az autópályával összekötő M25-ös út hátra lévő szakaszainak megépítése, valamint a várost tehermentesítő elkerülő út kialakítása. Ennek kapcsán Hollik István elmondta: a megvalósíthatósági terv alapján kijelenthető, erre a szakaszra a térség gazdaság fejlődése miatt szükség van.

Tízmilliárdos fejlesztésekről dönthetnek az egriek

Az ellenzékről szólva kijelentette, hogy a politikai háborúskodás az egyetlen céljuk, és ha nyernek, azt az Egerben és a megyében lakó polgárok szenvednék meg azt. Ezért arra kérte a választópolgárokat, fontolják meg, kire szavaznak az önkormányzati választásokon – jelentette ki a kormányszóvivő.

Habis László, Eger polgármestere, illetve polgármesterjelöltje ugyancsak a kormány és a város együttműködéséről szólt utalva arra, hogy a 11 milliárdos TOP-os támogatást a kabinet plusz 2,3 milliárddal növelte meg. A Modern Városok Program egri beruházásai közül kiemelte az M25-ös és az egri elkerülő út megépítését, a Nemzeti Úszó- és Vízilabdaközpont megvalósítása kapcsán pedig azt, hogy a Bárány uszodát teljen felújították. Ugyancsak kiemelkedő jelentőségű fejlesztés az intermodális csomópont tervezése és építése, valamint az egri vár folyamatos rekonstrukciója – tette hozzá. A választások választ adnak arra is, hogy folytatódnak-e a már elkezdett beruházások, és részesül-e a város a jövőben érkező tízmilliárdos fejlesztésekből – jelentette ki Habis László.

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnökjelöltje arról szólt a sajtótájékoztatón, hogy Eger iskolaváros, továbbá a térség és a megye gazdasági centruma is. Rengeteg diák és munkavállaló jár be naponta a megyeszékhelyre, ezért is nagy fontosságú a már tervezés alatt álló egri intermodális közlekedési csomópont kialakítása. Ennek megépítése nagyban megkönnyítené az ingázó emberek mindennapi életét – mondta az elnökjelölt.

A majdani megyei közgyűlés fontos feladata lesz az is, hogy a Heves megyei területfejlesztési tervben megfelelő súllyal szerepeljenek az útfejlesztések. Az M25-ös elkészültét követően el kell érni, hogy a távolabbi helyekről is könnyebben érjék el az autópályát. Így a megye még inkább bekapcsolódhatna az ország gazdasági vérkeringésébe – fejtette ki.

A nap folyamén Hollik István találkozott az egri képviselőjelöltekkel is. A beszélgetésen, amelyen Nyitrai Zsolt mellett részt vett Habis László és dr. Juhász Attila Simon is, a közelgő választások előkészületeiről esett szó.