Egerben is országos aláírás gyűjtési akciót indított a Fidesz-KDNP pártszövetség a rezsidíjak csökkentésének támogatására.

Mindezt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő jelentette be az Egri Polgárok Házában tartott sajtótájékoztatón.

(a TV Eger felvétele)

Az akció előzményeként Nyitrai Zsolt elmondta: a rendszerváltoztatás óta a 2013-as az első olyan esztendő, amikor csökkennek a rezsiköltségek, hiszen eddig az volt a jellemző, hogy folyamatosan nőtt a gáz és az elektromos áram tarifája. A energetikai cégek az elmúlt évtizedek alatt hatalmas profitot halmoztak fel, ám Magyarország kormánya az emberek pártján áll, ezért úgy döntött: a közüzemi szolgáltatóknak is hozzá kell járulniuk a költségekhez.

Ám – tette hozzá -, az energiacégek nem törődtek bele a változásba, és a küzdelmet választották, bíróságon támadták meg a kormány és a parlament döntését. A bíróság ítéletében a cégeknek adott igazat, s visszaállította a korábbi mértéket. Bár a kormány elfogadja a független magyar bíróság ítéletét, de botrányosnak is tartja azt. Ezért választották ők is a küzdelmet, s ezért szervezték meg azt az országos aláírás gyűjtési akciót, amelynek neve: Magyarország nem hagyja magát.

Kijelentette: nem hagyják, hogy az energiacégek uralkodjanak az emberek felett, ezért az egész országban kérnek mindenkit, hogy aláírásaikkal támogassák a kormány által elhatározott rezsicsökkentést. Rendkívül fontosnak tartják a közvetlen demokrácia ezen formáját, amelynek segítségével az emberek két választás között is hitet tudnak tenni egy ügy mellett, vagy éppen tiltakozni tudnak a bíróság botrányos ítélete ellen.

Bejelentette, hogy immár Egerben is elkezdődik az aláírásgyűjtés, helyi képviselők, önkéntesek az Egri Polgárok Házában, valamint a város számos pontján pártállástól függetlenül várják azokat, akik támogatják a rezsicsökkentést.

Habis László honatya, Eger polgármestere hozzátette: mint a KDNP parlamenti frakcióvezető-helyettese is üdvözli az akciót, hiszen a kereszténydemokrácia mindig is a szociális piacgazdaság pártján állt, s most a hangsúly a szociális kérdéseken van, hiszen égető szükség van a megélhetési költségek mérséklésére.

fotó: Eged Dániel; http://egeddani.com/