A füzesabonyiak régi vágya teljesül advent első vasárnapján, amikor megnyílik a város első műjégpályája –  jelentette ki Nyitrai Zsolt Füzesabony országgyűlési képviselője a településen rendezett átadó ünnepségen.

 


(Füzesabony TV)


Örülök, hogy itt vagyunk advent első vasárnapján, meggyújtjuk az első gyertyát, s így teszünk majd minden vasárnap egészen karácsonyig, miközben érdekes, izgalmas programokon vehet részt a város lakossága – mondta Nyitrai Zsolt.

Mint hangsúlyozta: régi hiányt pótol a most megnyíló jégpálya, az itt élők régi vágya volt ugyanis ez a létesítmény.Nagy Csaba polgármester és csapata munkáját dicséri, hogy teljesült ez a kívánság: így a város történetében először műjégpálya várja az időseket és fiatalokat, a tanulókat, akik akár testnevelés órán is korcsolyázhatnak is, ugyanakkor nemcsak a sportról, hanem a szórakozásról, valamint a közösségteremtő erőről is szól ennek a pályának a birtokbavétele.

Biztos vagyok abban – folytatta -, hogy Füzesabony irányt mutathat ezen a téren is, hiszen a környékbeli településekről is rengetegen eljöttek a megnyitóra, hogy megnézzék és kipróbálják a vadonatúj létesítményt.

A honatya szólt arról is, hogy Kékestetőről, az ottani adventi eseményről érkezett ide, s az ország legmagasabb pontján ajándékba kapta Weöres Sándor: A teljesség felé című könyvét. A kötet egyik művének egy részletét idézve azt mondta, hogy „ a csodás ígéret teljesül anélkül, hogy csoda történne…” Mint hozzátette: az, hogy Füzesabonynak mit hoz a jövő, az csakis rajtunk múlik.

A műjégpálya megnyitó fotógalériája ide kattintva érhető el!