Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője elismeréseket adott át az államalapítás ünnepén két egri sportembernek, Kiss Tibornak és Rauch Ferencnek.

Eger Hírek

Mint Nyitrai Zsolt köszöntőjében elmondta, augusztus 20-a az 1000 éves Magyarország születésnapja, nemzetünk legnagyobb ünnepe. Miközben népek, államok szűntek meg vagy olvadtak össze, országunk – Szent István királyunk vezetésének hála – Európa egyik legrégebbi államaként ma is független, önálló ország. Hazánk, mint a történelem során oly sokszor, ma is védi saját és Európa határait, a keresztény kultúrát. Államalapítóink üzenete, hogy soha ne hódoljunk be más hatalmaknak és őrizzük meg értékeinket, földrészünk pedig maradjon a nemzetek Európája.

Isten éltessen, Magyarország!

Immár hagyomány – tette hozzá – hogy nagy nemzeti ünnepeinken, mint Eger és térsége országgyűlési képviselője, a közösség nevében elismerő oklevelet nyújtok át azoknak, akik saját területükön kiváló eredményt értek el, és erősítik Eger és a térség hírnevét.

Ezúttal sportemberek vehetik át az elismeréseket, hiszen a sport fontos szerepet tölt be életünkben: megtanít győzni, veszíteni és közösségben együttműködni a cél érdekében.

isten_eltessen_magyarorszag_b2

Nyitrai Zsolt képviselői elismerő oklevelet adott át Kiss Tibor hajdani egri futballistának és edzőnek. A népszerű játékos egész életét a labdarúgásnak szentelte, 37 évesen NB I-es focistaként vonult vissza. Edzőként irányította az NB I-ben és az NB II-ben az Eger SE csapatát, az NB III-ban a Bélapátfalva, az Agria FC Eger és a Hódmezővásárhely együttesét is.

Mint a honatya megjegyezte: jó lenne, ha Egernek újra lenne NB II-es csapata, mert mégiscsak „a labdarúgás az elsőszámú népsport Magyarországon…”

Képviselői elismerő oklevelet kapott Rauch Ferenc sakkoktató, versenybíró, aki fél évszázada van jelen Heves megye sakkéletében. Az egri kapcsolata a sakkal 1968 után kezdődött, 1970-ben vette át a szakosztály az irányítását. Rá hét esztendővel jött létre az Eger Sport Egyesület, 1982-ben kerültek fel az NB II-be, nyolc évvel később az NB I-be.