Újabb, ezúttal 22 millió forintos támogatással segíti a ZF-Eger vízilabdázóit a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. – jelentette be egri sajtótájékoztatóján dr. Zsiga Marcell, a társaság ügyvezetője. Nyitrai Zsolt, a megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője hozzátette: a már most folyó komoly beruházások mellett további grandiózus fejlesztések kezdődnek az egri és a hazai vízilabda sport fejlődése érdekében.

TV Eger

Habis László polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd arról szólt, hogy a város a jövőben is segíti az egri pólósokat, hiszen a csapat teljesítménye kiváló, Egerben pedig egyértelműen a vízipóló a legnépszerűbb sportág.

Huszonkétmillió az Egri Vízilabda Klubnak

Ha Eger és élsport, akkor egyértelmű, hogy vízilabda! – így jellemezte a város és a sportág egyértelmű kapcsolatát a honatya, majd elmondta: a pólónak és az úszásnak 100 évre visszatekintő hagyományai vannak Egerben, kiemelkedő hazai nemzetközi sikereket érnek el, s szerencsére az igencsak jó infrastrukturális feltételek is rendelkezésre állnak. A Bitskey Aladár Uszoda mellett – amint az már látható – jó ütemben haladnak a Bárány Uszoda újjáépítésének munkálatai, ám a jövő még grandiózusabb beruházásokat tartogat ezen a területen a város és az egész ország számára.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy a Modern városok program keretében Egerben valósulhat meg a Nemzetközi Úszó- és Vízilabda Központ. Mint ismert, az erről szóló megállapodást Orbán Viktor miniszterelnök is aláírta. A létesítmény a hazai és a nemzetközi úszó- és vízilabdasport fellegvára lesz: mód nyílik nemzetközi versenyek, edzőtáborok, továbbképzések megrendezésére is.

Hangsúlyozta: természetesen a helyszín kiválasztásakor nem véletlenül esett a választás Egerre, hiszen vízilabda csapatunk több alkalommal nyert nemzeti bajnokságot, illetve lett kupagyőztes, és nem nemzetközi porondon is kiválóan szerepelt, s szerepel ma is. Ezért – tette hozzá – a városért dolgozó közéleti szereplők kötelessége segíteni abban, hogy minél több támogatás érkezzen a klubhoz, megkönnyítve ezzel a csapat hazai és nemzetközi szereplését.

Nem volt kérdés, hogy a tavalyi 15 millió forintos támogatás után újabb anyagi segítséget nyújtsunk az Egri Vízilabda Klubnak, hiszen egyéb sikerei mellett a ZF-Eger első csapata esélyes Európa legfényesebb vízilabda-trófeájának megszerzésére a Bajnokok Ligája Final Six-ben – hangsúlyozta dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Huszonkétmillió az Egri Vízilabda Klubnak

Mint fogalmazott: az újabb, ezúttal 22 millió forintos támogatás azért is került jó helyre, mert az egri klub nemzetközi sikerei nemcsak a város, hanem az egész ország számára hírnevet, dicsőséget hoznak, és komoly hatással lehetnek a magyar utánpótlásra is.

Szivós Márton, az egri vízilabdacsapat világbajnok tagja a klub nevében köszönte meg a támogatást.