Székesfehérváron mondott ünnepi köszöntőt Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos március 15-e alkalmából. Nyitrai beszédében úgy fogalmazott, egyetlen EU-s nemzettől sem fogadjuk el a kettős mérce alkalmazását, és mi magyarok, mindig ki fogunk állni szabadságunk és függetlenségünk mellett.

A miniszterelnöki biztos beszédében úgy fogalmazott, “mi magyarok tudjuk, hogy együtt legyőzhetetlenek vagyunk, mi tudjuk, hogy mi vagyunk az a nemzet, mely legyőzte a legyőzhetetlent, eltakarította a mások által eltakaríthatatlannak tartott romokat, elpusztította a mások által emelt, és elpusztíthatatlannak tartott falakat.”

1848 ékes példája a magyarok szabadságszeretetének, függetlenségvágyának és tettre készségének. Nem véletlen, hogy mi, XXI. századi magyarok itt találjuk példaképeinket, innen merítünk erőt az ünnep méltóságában, ha elfáradunk a küzdelmes úton. Mindig visszatérünk ide, mert tudjuk: ami egyszer sikerülhetett, annak ma sem lehet akadálya. Szabadság és függetlenség az a két érték, amiért mindig és mindenkor meg kell küzdenünk. Függetlenségünk csupán annyit jelent, magabíró nemzetként tekintünk magunkra, mely nem kér a rabigából, és nincs ráutalva másokra, csak a saját szorgalmára, tudására és eszére” – fogalmazott a miniszterelnöki biztos, aki hangsúlyozta azt is, a jelenkor is küzdelmes, és nehéz “ezért nem tűrhetjük a kettős mércét sem, nem engedhetjük, hogy más megítélés alá essünk mint azok, akik tőlünk nagyobbak és hatalmasabbak. Nem tűrjük a kettős mércét, mert nekünk, magyaroknak nincs miért szégyenkeznünk Európa és a világ előtt, és nem tűrjük a kettős mércét azért sem, mert mi olyan versenybe neveztünk be, ahol mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak. Egyenlő feltételek, méltányos verseny. Európa, mi nem engedünk a ‘48-ból!” – mondta Nyitrai.