Bóly, Farkasd és Kunszentmiklós után ismét Bólyban ruházott be a 100%-os magyar, családi tulajdonban lévő építőipari nagyvállalat. A 1,5 milliárdos üzem 450 millió forintos uniós támogatással épült fel, 3500 m2-en. A gyáravatón a Miniszterelnökség képviseletében dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos úgy fogalmazott, mindig különös büszkeség tölti el az embert, ha olyan helyre látogat, ahol a szavakon túl a tettek jelentik a mércét, ahol a szavakból előbb tervek, stratégia, majd tettek születnek.

(forrás: mtv.hu)

Ma a bólyi Mediterrán beruházása egy ilyen hely, büszke lehet rá minden magyar, nem csupán azok, akiknek munkalehetőség nyílik itt, vagy azok, akik tulajdonosként reális profitot várnak” – folytatta Nyitrai, majd elmondta: “a bólyi Mediterrán új gyárcsarnoka ma azt üzeni az országnak, minden magyarnak, hogy emeld fel a fejed, tervezd el a tetteidet, járd a magad útját, és fordulj arccal a jövő felé. A Mediterrán ma azt üzeni mindannyiunknak, hogy merj tervezni, merj beruházni, merj új és új munkahelyeket teremteni, és merj belevágni egy olyan vállalkozásba, amely tisztes haszonnal járhat– adott helyzetértékelést köszöntőjében a miniszterelnöki biztos.

Magyar lelemény: Magyarországot az aktív, szorgalmas, tettre kész magyarok viszik előre

Nyitrai Zsolt szerint “a beruházás tényét a világ más részein nem is bátorságnak, inkább merészségnek neveznék. De hát ilyen a magyar lelemény: ha megszorítva érzi magát, ha beszorítva érzi magát a lehetőségei közé, akkor is talál egy olyan kijáratot, egy olyan kibúvót, ahol kiszuszakolja magát, hogy egy emberibb, lehetőségekkel telibb világot rendezzen be maga körül. Ez egy rendkívül erős, és pozitív üzenet. Pozitív, mert a mi politikai közösségünk, a polgári-nemzeti politikai közösség, és ennek megfelelően Magyarország Kormánya úgy tartja, az országot, magyar közösségünket az aktív, tettre kész, elhivatott, szorgalmas magyarok viszik előre. Ők azok, akik vállalkoznak, munkahelyet teremtenek, munkát és gyermeket vállalnak. Vagyis viszik a hátukon az országot, és közben értéket teremtenek. Munkát adnak másoknak, és munkavállalóként értéket teremtenek a két kezük erejével.”

Minden magyar büszke lehet Bólyra

Büszkeséggel tölt el, ha egy magyar tulajdonú vállalkozás bízik a jövőjében, bízik az ország jövőjében, ezért beruház és új munkahelyeket hoz létre. Büszke vagyok arra, hogy Bólyban felépült a Mediterrán új gyárcsarnoka, mely képes lesz arra, hogy újabb és újabb exportpiacokat hódítson meg kiváló termékeivel, és újabb és újabb munkáskezeknek biztosítson biztos megélhetést a környéken. Éppen ezért Önöknek, tulajdonosoknak méltányos profitot, a munkavállalóiknak tisztességes béreket, a cégnek dinamikus piacokat és talpra álló magyar építőipart kívánok!“ – zárta szavait a miniszterelnöki biztos.

A Mediterrán új gyára Európa első olyan üzeme, amely a tömegtermelés mellett alkalmas az egyedi vevői igényeknek megfelelő kisszériás gyártásra is. Az új bólyi telephelyen 2012 márciusában indult a termelés.