Schmitt Pál egykori köztársasági elnök, olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója közösségének új tagja volt a díszvendége annak az ünnepi eseménynek, amelyen megünnepelték az Egri Polgárok Házának 2. születésnapját.

(TV Eger)

Az Egri Csillag Szalon a különleges alkalomra, különleges díszvendéget hívott meg, hiszen a 2. születésnapját ünneplő Egri Polgárok Házába ezúttal Schmitt Pál volt államfőt, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnökét, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagját, a Nemzet Sportolóját fogadhatták a megjelentek.

A találkozón, amelyen ott voltak a térség településeinek vezetői, köztük Habis László egri polgármester is, Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke folytatott nyilvános beszélgetést a vendéggel.

Schmitt Pál a jó hangulatú baráti eszmecsere során felidézte sportolói és politikai pályafutásának főbb állomásait, beszélt egyebek mellett a család fontosságáról, valamint megosztotta érdekes történeteit, élményeit a közönséggel.

Nyitrai Zsolt az évforduló kapcsán elmondta azt is, hogy a ház megnyitásakor és ma is azt vallják: nem elegendő csupán politizálni, szolgáltatni is kell, mert csak úgy tudunk az emberekhez még közelebb kerülni, ha a mindennapok során is mellettük vagyunk. Végül köszönetet mondott a házban dolgozó önkénteseknek, a borászoknak, a sajtó munkatársainak és a látogatóknak, hogy támogatták az Egri Polgárok Házát.

Forrás: Eger Hírek