Hétfőn a megye 1. számú választókerületében megkezdődik annak a kérdőívnek a kézbesítése, melynek segítségével az emberek elmondhatják, mely témákról szeretnének hallani a választási kampány során – jelentette be sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke.

(TV Eger)

A Fidesz és a KDNP közös választási felkészülésének újabb szakaszához értünk – mondta Nyitrai Zsolt -, 58 nappal a voksolás előtt ismét ki kell jelenteni, hogy az április 6-i választás legfőbb tétje a rezsicsökkentés megvédése. Erre továbbra is nagy szükség van, hiszen a képviselő szavai szerint az ellenzék, a multinacionális szolgáltatók, valamint a brüsszeli hivatalnokok támadni fogják a kormány díjcsökkentő politikáját.

Erre a legjobb bizonyíték – tette hozzá -, hogy a rezsicsökkentés következő, 3. lépcsőjének parlamenti szavazásakor az LMP, az MSZP és a Bajnai-párt több képviselője sem támogatta a törvényt. Mindebből az következik, hogy hatalomra jutásuk esetén visszafordítanák ezt a folyamatot. Éppen ez utóbbi szándék megakadályozására jött létra a Magyar Csapat, amelynek tagja lehet mindenki pártállásra való tekintet nélkül, aki tud, akar és képes tenni a rezsicsökkentés érdekében. A csapatnak az országban 74 ezer tagja van, Heves 1. számú választókerületében pedig a létszám immár több mint 800 fő.

Nyitrai Zsolt beszélt arról is, hogy február 17-én új szakasz indul a választási felkészülésben, az eddigi ajánlószelvények helyett az aláírásgyűjtő íveken immár több jelöltet is ajánlhatnak a választópolgárok, ugyanakkor 750 helyett már 500 jelölés is elegendő lesz az induláshoz, mindez azt jelenti, hogy a változtatás több lehetőséget ad nem csak nagyobb, de a kisebb pártoknak is.  Ugyanakkor február 17-ig szeretnének minél több ismeretterjesztő választási kiadványt eljuttatni az érintettekhez, hiszen a Fideszre mindig is jellemző volt, hogy kereste a párbeszéd lehetőségét az emberekkel nem csak kormányon, de ellenzékben is.

A képviselő bejelentette: a következő hétfőtől az egri választókörzet 27 településén minden postaládába bedobják azokat a kérdőíveket, amelyek segítségével az emberek elmondhatják véleményüket s közölhetik, mely témák foglalkoztatják őket leginkább. Azt kérik, hogy ezeket a kérdőíveket juttassák vissza vagy az Egri Polgárok Házába, vagy a megadott e-mail címre.

Megígérhetem – tette hozzá Nyitrai Zsolt -, hogy a kampány során külön is kitérek majd a felvetett kérdésekre, s elmondhatjuk azt is: országgyűlési választások előtt eddig még soha nem kérdeztek meg ennyi választópolgárt közéleti ügyekről.

A takarékosság jegyében a küldemények csomagolását és részben terjesztését is önkéntesek végzik. Végül Nyitrai Zsolt arra kérte az embereket, fogadják nyitottan, jó szívvel ezeket a leveleket, és mondják el véleményüket.