A 22. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban dr. Nyitrai Zsolt, Infokommunikációért felelős államtitkár is részt vett egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol azt hangsúlyozta, az internetet szinte nekünk, magyaroknak találták föl.

A ‘Digitális megújulás, avagy információs társadalom a Kárpát-medencében’ címmel pénteken rendezett beszélgetésen Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár, Moldován József, a romániai Távközlési és Információs Társadalom Minisztérium államtitkára, Demeter Szilárd, Tőkés László kommunikációs igazgatója, és Kott Ferenc, az Informatika a Társadalomért – INFOTÉR Egyesület információs társadalom munkacsoport-vezetője vett részt.

A résztvevők egyetértettek abban, a modern eszközök mindennapi használata szorosabb egységbe kovácsolhatja a Kárpát-medence magyarjait. Nyitrai Zsolt Infokommunikációért felelős államtitkár egyenesen úgy fogalmazott, “az internetet nekünk, magyaroknak találták ki, jelenleg ugyanis nincsen gyorsabb és egyszerűbb módja annak, hogy szorosabb kapcsolatot tartsanak a különböző nemzetrészek, hogy az összetartozás erősebb legyen mint korábban” – fogalmazott az NFM államtitkára.