A legutóbbi négy évben elkezdődött az egészségügy talpra állása – jelentette ki Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a felújított egerszalóki orvosi rendelő átadó ünnepségén.

(Tv Eger)

Tőgyi Gábor helyi polgármester köszöntője után Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke arra emlékeztetett: az uniós források felhasználásakor jó elképzelésekre, programokra van szükség, a szalókiak pedig ki is használják a lehetőségeket. Utalt arra, hogy két éve egy közel 500 milliós beruházás keretében adták át a község csapadékelvezető rendszerét.

Nyitrai Zsolt a hazai egészségügyről szólva elmondta, hogy az egy igen nehéz terület, ám pozitív változások kezdődtek az ágazatban: elindult a többlépcsős bérrendezés, plusz jövedelemhez jutottak az orvosok, az ápolók, a háziorvos, a mentőorvosok, a rezidensek és a fogorvosok is. Hozzátette: folyamatosan csökken a kórházak adósságállománya, 120 új mentőautó segíti a munkát, s további 200 áll szolgálatba hamarosan a 22 új mellett, 60 felújított mentőállomás javítja az ellátás színvonalát. További eredmény, hogy az utóbbi négy évben 1500 gyógyszer ára csökkent, népegészségügyi szempontból pedig pozitív kezdeményezés a mindennapos tornaórák bevezetése, valamint a dohányzás erőteljes korlátozása. Ezek a lépések a jövőben nyilvánvalóan éreztetik majd hatásukat.

Összességében kijelenthető, hogy elkezdődött a hazai egészségügy talpra állása, nyilván sok még a tennivaló, de jó irányba haladunk – tette hozzá Nyitrai Zsolt.

Végül kijelentette: a most közösen átadott, 22 millióból felújított orvosi rendelő régi vágya volt az egerszalókiaknak, ezért gratulál a falu lakosainak és polgármesterének, hogy elérték céljukat. Bízik abban, hogy a következő 2014-2020-as fejlesztési ciklusban a Heves megyeiek, így a helyi polgárok is nyertesei lesznek a támogatásoknak.