Hétfőtől országjárásra indulnak a Fidesz-KDNP politikusai; Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány tagjai, országgyűlési és európai parlamenti képviselői, vezető politikusai – jelentette be Nyitrai Zsolt vasárnapi sajtótájékoztatóján. A társadalmi kapcsolatokért felelős igazgató beszámolt arról is, hogy péntekig minden Fidesz-KDNP-s jelölt leadta az induláshoz szükséges támogatói aláírásokat.

35 nap múlva lesz az önkormányzati választás, október 12-én. Nyitrai Zsolt emlékeztetett, augusztus 25-én indult el a támogatói aláírások gyűjtése. A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója aláhúzta, az aláírásgyűjtés egy kiváló alkalom arra, hogy találkozzanak a választókkal. Kampányunknak ez a lelke, az emberekkel folytatott közvetlen párbeszéd – jegyezte meg.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, az aláírásgyűjtés sikeres volt. Péntekig a Fidesz minden jelöltje leadta az induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Felhívta a figyelmet arra, a párt több rekordot is felállított; volt olyan polgármesterjelölt, aki pár óra alatt összegyűjtötte a szükséges számú aláírást. Arról is beszélt, hogy a szükséges ajánlások többszörösét gyűjtötték össze.

Több mint 1100 – Fidesz-KDNP-s, vagy a pártszövetség által támogatott független – polgármesterjelöltünk és több mint 4000 önkormányzati
képviselőjelöltünk van országszerte. Ez azt jelenti, hogy az ország
választónépességének 85 százaléka tud majd kormánypárti, a vagy a pártszövetség által támogatott független jelöltre szavazni – fogalmazott a képviselő. A politikus elmondta azt is, hogy a Fidesz és a KDNP – egyedüliként a pártok között -, minden megyei jogú városban és budapesti kerületben indít polgármesterjelöltet.

A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója köszönetet mondott a választóknak a támogatásért, és annak a több mint 100 ezer önkéntesnek, akik a párt kampányát segítik.

Nyitrai Zsolt kitért arra is, hogy szeptember végéig folytatják a támogatói aláírások gyűjtését. A politikus beszámolt arról is, hogy a Fidesz-KDNP kampányának három szintje lesz; települési, fővárosi és megyei közgyűlési. Az utóbbi kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy – a pártok között szintén egyedüliként -, minden megyében megnevezték a közgyűlési elnökjelöltet. Nem árulunk zsákbamacskát – jegyezte meg.

A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója bejelentette azt is, hogy szeptember 8-án országjárásra indulnak a Fidesz-KDNP politikusai; Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány tagjai, országgyűlési és európai parlamenti képviselői, vezető politikusai. Nyitrai Zsolt elmondta, igyekeznek minél több helyre eljutni; országosan több mint 250 helyszínen tartanak lakossági fórumot.

 fidesz.hu