Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos jelenlétében csütörtökön aláírta a Dobó tér – Eger patak – Belvárosi térsor funkcióbővítő rehabilitációja c. kiemelt projektjavaslat támogatási szerződését Habis László polgármester és Kormány Krisztián, a NORDA ügyvezető igazgatója.

Az aláíráson Nyitrai Zsolt mondott köszöntőt, hangsúlyozva: a kiemelt kormánydöntés és a mai aláírás üzenete az, hogy Eger városa fontos a kormány számára, amit az is mutat, hogy az észak-kelet magyarországi térségben a legnagyobb ilyen rehabilitációs projekt az egri.

(a TV Eger felvétele)

A belváros több mint négy milliárdos felújításától a miniszterelnöki biztos az idegenforgalom és a városban eltöltött vendégéjszakák további növekedését, valamint a helyi építőipar fellendülését várja.

Kormány Krisztián arról beszélt: egyedi helyzetű az egri beruházás, hiszen szinte teljes egészében műemléki környezetben valósul meg. Azt reméli, a projekt kapcsán “felpezsdül” Eger.

Habis László polgármester azt hangsúlyozta: a 25 projektelem között egészen különböző típusúak vannak, ez is mutatja a feladat összetettségét. Mint mondta, fel kell készíteni az egrieket arra, ami következik, hogy egy megújult várost vehetnek majd birtokba. Úgy vélte, jelentős programelem a közösségi terek megújulása, de szintén nagyon fontos, hogy közműfejlesztések is megvalósulnak mindemellett. A beruházás kiemeli az egri belvárosi műemlékek szépségét, még attraktívabbá teszi Egert – mondta Habis László.

(A HEOL-nyomán.)