Kudlik Júlia, az ismert televíziós személyiség volt az Egri Csillag Szalon legutóbbi vendége az Egri Polgárok Házában.

(a TV Eger felvétele)

A házigazdának, Stefán Zoltánnak igazán nem kell bemutatnia az Egri Csillag Szalon vendégét, Kudlik Júliát, hiszen a közönség – ahogy az egész ország is – jól ismeri a népszerű műsorvezetőt, közéleti szereplőt.

Kudlik Júlia a szeretet kommunikációjáról beszélt a találkozón, mégpedig egy olyan világban, amelyben – szavai szerint – „nem szeretik a szeretetet“. Több történelmi és irodalmi példát hozott fel annak bizonyítására, milyen fontos értékről van szó, majd arra figyelmeztetett, hogy ha a harmadik évezred embere nem döbben rá, hogy az egyetlen út, amelyen járhatunk, az a szeretet útja, akkor mindannyian elveszünk.

A legnagyobb gond, hogy nem értjük meg egymást – folytatta -, a szomszéd a szomszédját, a főnök a beosztottját, sőt a népek egymást sem értik, hogyan várhatnánk akkor el, hogy a különböző népek megértsék egymást. Alapvető baj, hogy nem ismerjük a természetet, s már egy olyan evolúciós spirálban élünk, amelyben szinte mindenki lefelé néz. Pedig életbevágó, hogy fölfelé nézzünk!

Kudlik Júlia egy metafora kapcsán arról is szólt, ha fölfelé néznénk, akkor jól látnánk például a V-alakban szálló vadludakat, akik együtt, ebben a különleges alakzatban, a természet törvényeit kihasználva sokkal könnyebben teszik meg a hosszú utat, s egymást segítve gyorsabban elérik céljukat.

Az est végén ezúttal a Csutorás Pincészet 2011-es Egri Csillagát kóstolhatták meg a jelenlévők.

Az Egri Csillag Szalon következő vendége Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke lesz, akivel a házigazda, Lukács Tamás egri honatya beszélget majd.