Kun Miklós ismert történész előadásával és könyvének bemutatójával megnyitotta kapuit az Egri Csillag Szalon, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A méltán híres egri bor értékeire utalva egy színvonalas, mindenki számára érdekes programsorozat indult el az Egri Polgárok Házában. A nyitórendezvényen az ismert történész, Kun Miklós egyetemi tanár a szovjet-orosz múlt kiváló kutatója volt a vendég. A házigazda ifj. Herman István a megyei közgyűlés alelnöke volt, aki kérdéseket tett fel a rendkívül érdekes korszakkal kapcsolatban.

(TV Eger)

A találkozón Kun Miklós bemutatta a közönségnek a Sztálinizmus alkonya című kötetét, amelyben eddig ismeretlen, feltáratlan tények, adatok, események is szerepelnek. A szerző az est végén dedikálta is kötetét.

Az Egri Csillag Szalonba havonta egyszer hívnak meg országos ismertségű embereket, akiket házigazdaként egri közéleti szereplők fogadnak. S hogy még kellemesebben teljen az este, minden alkalommal más-más helyi borász mutatja majd be saját Egri Csillagát.

A következő programra február 21-én, 17 órakor kerül sor. A vendég, Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a magyar kulturális értékek megőrzésének feladatairól tart majd előadást, amelyet beszélgetés követ. A házigazda Saárossy Kinga egri alpolgármester lesz.