Az Egri borvidék egyik legszerethetőbb rendezvényének nevezte Nyitrai Zsolt az immár XXI. alkalommal sorra kerülő Egerszóláti Olaszrizling Fesztivált.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Egerszólát országgyűlési képviselője az ünnepi megnyitón elmondta, a település lakói legnagyobb rendezvényükön megélik a helyi közösség sikereit, és erősítik zászlósboruk, az Egerszóláti Olaszrizling hazai és nemzetközi hírnevét.

Bor, a közösség és a hagyomány ünnepe Egerszóláton

Mindezért köszönet illeti meg a helyi embereket, akit megálmodták és azóta is megrendezik a fesztivált, mert tisztelik a hagyományaikat és a múltjukat, de köszönet jár a szőlészeknek és borászoknak is, akik nélkül természetesen nem lenne mit ünnepelni  – tette hozzá a honatya.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra is, hogy az adósságkonszolidáció idején a település olyan jól gazdálkodott, hogy nem volt hitele, ezért a belügyminisztérium 20 milliós támogatással ismerte el ezt a teljesítményt.

Bor, a közösség és a hagyomány ünnepe Egerszóláton

A helyi önkormányzattal és a polgármesterrel egyeztetve közösen tervezték meg a fejlesztési lehetőségeket. Így létesül kondipark a településen, ezzel mód nyílik arra, hogy szabadtéren sportoljanak a helyi és környékbeli emberek – fejtette ki.

Az országgyűlési képviselő beszélt arról is, hogy még az ősszel 15 millió forint értékben újítják fel Egerszalók több útját. Ugyanakkor előttünk áll a Polgármesteri Hivatal, az orvosi rendelő, gyógyszertár és a védőnői szolgálat épületegyüttesének felújítása is – fejtette ki Nyitrai Zsolt.

Verebélyi György, Egerszólát polgármestere méltatta azok munkáját, akik több mint húsz esztendeje évről évre megszervezik a település legfontosabb rendezvényét a lakóknak, akik ápolják a kulturális és gasztronómiai hagyományokat, és jó hírét viszik az Egerszóláti Olaszrizlingnek.