A hétvégén Parádfürdőn rendezték meg a Fidelitas Nyári Szabadegyetemét. Mások mellett Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott is részt vett azon a kerekasztal-beszélgetésen, aminek címe: Fidelitas, öröklött felelősség volt.

Fidelitas: az örökölt felelősség

Csütörtök este Böröcz László, a Fidelitas elnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tartott előadást Frakciófegyelem vagy a fegyelem frakciója címmel.

Fidelitas: az örökölt felelősség

A következő napon Varga Mihály miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter Nekünk Magyarország az első! nevet viselő tájékoztatóját hallgatták. Magyarország a figyelem középpontjában címmel Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár szólt hazánk külpolitikai törekvéseiről és eredményeiről.

Fidelitas: az örökölt felelősség

Szombaton Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő a választások utáni európai helyzetet értékelte, majd Lánczi András, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora tartott előadást a szabadegyetem hallgatóinak.

Fidelitas: az örökölt felelősség

A Fidelitas öröklött felelősségéről rendezett beszélgetésen Nyitrai  Zsolt mellett részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő; Dömötör Csaba honatya, parlamenti államtitkár; Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos, valamint Ovádi Péter országgyűlési képviselő.

A találkozón természetesen könnyedebb programok közül is válogathattak a résztvevők, voltak csapatjátékok, zenés rendezvények, de nem maradhatott el a borkóstolás sem.