[@ 11.02.07.] Hétfőn bemutatták Magyarország EU-bélyegeit, amiket a soros magyar elnökség idejére készített a Posta.

„Egy szép bélyeg messze viheti az ország hírét” – fogalmazott Nyitrai Zsolt infokommunikáciért felelős államtitkár, az Európai Távközlési Miniszterek Tanácsának elnöke. Nyitrai ezzel arra utalt, hogy a magyar elnökség hivatalos küldeményszállítója a Magyar Posta. Az infokommunikációs államtitkár szerint az Erős Európa megteremtéséhez ilyen akciók is hozzájárulhatnak. Az államtitkár elmondta még, arra kér minden kormányzati szereplőt, hogy a magyar EU-elnökség ideje alatt a hivatalos küldemények postázásánál az EU-bélyeget használják fel.

A bélyeg ismertetését követően Robák Ferenc, a magyar EU-elnökség operatív ügyeinek kormánybiztosa és Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár lebélyegezte, tehát hivatalosan is útjára bocsátotta a magyar EU-elnökség bélyegét.

A bemutatón kiderült: a bélyeg főmotívuma a kézírásra hasonlító eu-motívum trikolor színekben. A motívum érdekessége, hogy az Unió történetében első alkalommal született olyan elnökségi logó, melyet eltérő nemzeti színekkel három egymást követő elnökség, Spanyolország, Belgium és Magyarország is használt, illetve használ.

A postabélyeg 90 Ft-os névértéken kerül forgalomba.