A fejlesztések tovább folytatódnak, hiszen nagy lehetőségek előtt állunk – mondta a helyi Közösségi Szolgáltató tér átadásán Nyitrai Zsolt, Egerszólát országgyűlési képviselője.

A március 15- megemlékezéssel egybekötött átadó ünnepségen Nyitrai Zsolt elmondta, nagy öröm számára, hogy a nemzeti ünnepen adhatja át a helyieknek és a környékbelieknek Egerszólát új közösségi létesítményét.

Ahogy a márciusi ifjak, úgy a helyiek is mertek nagyot álmodni, így állhatunk most itt a felújított és átalakított közösségi épület előtt, amely egy új funkciót kapott – jelentette ki a képviselő.

Hozzátette, az ehhez hasonló beruházások tovább folytatódnak, hiszen Heves megye a mostani uniós fejlesztési ciklus során több mint  40 milliárdnyi támogatásban részesülhet, s Verebélyi György polgármesterrel együtt azon lesznek, hogy minél több forrás érkezzen Szólátra.

Minden lehetőségünk adott a sikerhez, mert a most zajló 7 éves uniós fejlesztési ciklusban a vidékfejlesztésre 1200 milliárd forint jut Magyarországon, s ebből az említett több mint  40 milliárd érkezik megyénkbe.

Ennek során a vidék felzárkóztatására, munkahelyteremtésre, gépjárművek beszerzésére, valamint az ökofalvak turisztikai fejlesztésére használhatók fel ezek a források – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt.

A most felavatott közösségi létesítmény 37 millió forintos támogatásban részesült. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy az épület akadálymentesített, modern, interaktív, fiatalok és idősek együtt használhatják majd, helyet kap benne az ifjúsági, a baba-mama és a nyugdíjas klub, valamint a Faluszépítő Egyesület is, amely a létesítmény megvalósításának fő támogatója és szervezője volt – mondta a honatya.

Mint hozzátette: Egerszólát következő nagy fejlesztése az orvosi rendelő teljes felújítása lesz, amely régi álma az embereknek, s a helyiek nagyon várják az egészségügyi létesítmény elkészültét.

Azt kívánom a szólátiaknak, vegyék birtokukba ezt a gyönyörű épületet, s nem csak mint a település országgyűlési képviselője, de az Egerszóláti Olaszrizling Borlovagrend tagja – mely cím számomra megtisztelő kötelezettségekkel és feladatokkal is jár – arra bátorítom Önöket, hogy folytassák azt az elkezdett munkát, amely már eddig is számos eredményt és sikert hozott a település számára.