Országos konferenciasorozatot indít a Fidesz, Magyarország jobban teljesít címmel május 24-től – jelentette be Nyitrai Zsolt szerdai sajtótájékoztatóján. Ugyanitt szólt arról is, hogy a mai napig több mint 1,7 millió honfitársunk döntött úgy, hogy támogatja aláírásával a rezsicsökkentést, és ezáltal nemet mond a Mesterházy – Bajnai – féle rezsicsökkentés ellenes koalícióra.

(fidesz.hu)

Magyarország jobban teljesít címmel országos konferenciasorozatot indít a Fidesz-MPSZ – jelentette be a képviselő. Ezzel összefüggésben kifejtette: az elmúlt három év kormányzásának komoly teljesítményei vannak. Ezt igazolják az első negyedéves GDP-adatok és a költségvetési hiány „lefaragása” is – fűzte hozzá.

A képviselő, összevetve a Gyurcsány – Bajnai korszak kormányzati teljesítményeivel az elmúlt három évet, kiemelte: míg korábban volt olyan év, amikor hét százalékkal esett vissza a gazdasági növekedés, addig napjainkban pozitív növekedési pályára állt az ország.

„Ez a magyar emberek és a kormányzat közös eredménye” – szögezte le. Az országos konferenciasorozat első állomása Nyíregyháza lesz – mondta Nyitrai Zsolt, hozzátéve, hogy egyfajta társadalmi párbeszédet szeretnének megvalósítani. Miniszterek és államtitkárok látogatnak majd el az ország különböző pontjaira, és különböző tematika szerint adnak tájékoztatást a kormányzat eredményeiről – fogalmazott.

A beszélgetések során várhatóan többek közt téma lesz a nyugdíjasok védelmében tett intézkedések, a nőkkel kapcsolatos döntések, a devizahitelesek és a föld védelme, valamint a fogyatékossággal élők munkaerő piaci helyzetének javítása is – közölte Nyitrai Zsolt.

Nyíregyházán, a konferenciasorozat első állomásán a családbarát intézkedésekről tart majd előadást Doncsev András, az EMMI parlamenti államtitkára. Az előadók a teljesség igénye nélkül Varga Mihály, Navracsics Tibor, Pintér Sándor, Balog Zoltán, Halász János, Fazekas Sándor, Szócska Miklós, Fónagy János és Soltész Miklós lesznek a konferenciasorozat során. Végül a képviselő megjegyezte, hogy a beszélgetések költségeit a Fidesz-MPSZ finanszírozza teljes egészében.

A rezsicsökkentés kilenc héttel ezelőtt indult, és azt tapasztaljuk, hogy minden eddiginél többen álltak a közéleti akció mellé – hangsúlyozta a fideszes képviselő. „Mindenki azt mondja, hogy a rezsicsökkentés minden magyar család számára komoly lépés” – jegyezte meg.

Nyitrai Zsolt egyúttal megköszönte a támogatóknak és aktivistáknak, hogy elősegíttették aláírásukkal és áldozatos munkájukkal a rezsidíjak mérséklését. 1,7 millió állampolgár támogatása egy olyan közéleti siker, ami pártállástól függetlenül egyértelműen kifejezi azt, hogy a kormány helyesen döntött akkor, amikor határozott lépéseket tett a rezsidíjak csökkentésére – vélekedett.

A fideszes képviselő szólt arról is, hogy a Fidesz – MPSZ soron következő kongresszusáig – június 9-ig -, még mindenképp folytatják az aláírásgyűjtést. Felhívta arra is a figyelmet, hogy lehetőség van az interneten keresztül is az akció támogatására. Szavai szerint ez a lehetőség a külföldön tartózkodók és mozgásukban korlátozott embereknek teszi könnyebbé az aláírást. Nyitrai Zsolt azt javasolta azoknak, akik már papíralapon aláírták a rezsicsökkentésről szóló ívet, tegyék meg ezt a weben keresztül is, hiszen így lehetőségük nyílik arra, hogy a Facebookon keresztül barátaikkal is megismertethetik ezt az ívet.