Magyarország kormánya 300 millió forinttal támogatja a szennyvíz hálózat kiépítésében Szarvaskő községet – jelentette be Nyitrai Zsolt, Eger és térsége országgyűlési képviselője, Szabóné Balla Marianna, Szarvaskő és Habis László, Eger polgármesterének jelenlétében csütörtökön, az Egri Polgárok Házában tartott rendkívüli sajtótájékoztatón. Mint kiderült, évtizedes probléma oldódik meg a településen a beruházással.

TV Eger

“Győztünk és erről papírunk is van” – mondta Nyitrai Zsolt, utalva a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra, miszerint Szarvaskő településen 300 millió forintból újul meg a szennyvízhálózat. A 80-as évek óta problémát jelentett a község elavult szennyvízhálózata, ám ez most végre megoldódik. Ebből is látszik, hogy mindig megéri küzdeni, harcolni és képviselni az emberek érdekét, kitartani a cél eléréséig.” – tette hozzá a miniszterelnöki megbízott, majd folytatta: Szeretnék gratulálni Szarvaskő polgármester asszonyának, aki most bizonyára az ország legboldogabb polgármestere.

Szarvaskő NYERT!

A legnagyobb gondunk a csatornahálózat hiánya volt, most végre elmúlnak azok a téli problémák, hogy a csúszós utak miatt nem tudják elszállítani a szennyvizet – mondta Szabóné Balla Marianna. Kiemelte: “Egy ilyen csodás területen nem szabad hogy jelen legyen a szennyvíz szag, mely sokszor elárasztotta a települést.”

Szarvaskő NYERT!

2014 óta óriási fejlesztések valósulnak meg a településen, jelenleg két TOP-os pályázatunk is van, az egyik az állomáskerti szabadidőpark, mely nemsokára egy gyönyörű rendezvénytérré alakul, valamint az orvosi rendelő és a polgármesteri hivatal energetikai beruházása. A zártkert pályázatunkon egy csipkeültetvényt telepítünk, mely az évek óta sikeres Csipkebogyó Fesztiválunk miatt is elengedhetetlen – zárta gondolatait polgármester asszony.

Habis László, Eger polgármestere elmondta, az Egri Kistérség Többcélú Társulásának elnökeként régóta ismerte Szarvaskő szennyvíz problémáját, így nagyon örül, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkáránál tett látogatásával közreműködhetett a megoldásban. Hangsúlyozta: a régió nagy része a bükki karsztból nyeri az ivóvizet, így az egészséges ivóvíz az első számú életfeltétele az itt élőknek.