A vasárnapi gyermeknapon az óvoda udvarán jelentette be Nyitrai Zsolt, Füzesabony országgyűlési képviselője, valamint Nagy Csaba, a város polgármestere, hogy 18,2 millió forintot nyert Füzesabony az óvoda bővítésére.

A honatya elmondta: Heves megyében csupán két település, Erk és Füzesabony kapott támogatást ezen a pályázaton. Ha megvalósul a várva várt beruházás, mind a gyerekek, mind pedig az óvónők számára komfortosabb lesz az intézmény – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt emlékeztetett arra, hogy az önkormányzati választások után megállapodás született a város vezetőivel arról, hogy világos koncepciók mentén indulnak el a fejlesztések a településen, az óvodai bővítés pedig beleillik ezen elképzelések sorába.

Nagy Csaba polgármester azt hangsúlyozta, hogy a város vezetése kiemelt figyelmet fordít a nevelési és oktatási intézmények állapotára. Céljuk, hogy az óvodába, illetve iskolába járó füzesabonyi gyerekek számára ugyanolyan feltételeket teremtsenek, mint azoknak a társaiknak, akik a megye nagyobb városaiban élnek.
Gulyás Piroska vezető óvónő bemutatta azokat a helyiségeket, amelyeket érint az átalakítás. Az összesen több mint 22 millió forintos beruházás során bővítik a tornaszobát, az egyik csoportfoglalkoztatót, valamint felújítják az intézmény konyháját is.