Azért beszélünk annyit a migrációról, nem pedig az elért eredményekről, mert, ha ellepi hazánkat az iszlám invázió, azon már soha többé nem tudunk változtatni – jelentette ki Füzesabonyban a Nyitrai Zsolttal közösen megtartott fórumon Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

TV Eger

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke a fórumon szólt arról, miért is tekintik központi kérdésnek, hogy a kampány során a migrációról beszéljenek, amikor sorolhatnák a kormány által elért kiváló eredményeket is. Hiszen 2010-ben a szocialista kormányok egy olyan országot hagytak ránk, amely a csőd szélén állt, a növekedés mínusz 7 százalék volt. Csökkent az államadósság, a hiányt pedig 2 százalékra szorítottuk vissza, míg az infláció is 3 százalék alatt van. Ugyanakkor a gyötrő munkanélküliség megszűnt, ma már inkább munkaerőhiánnyal küzd az ország.

Semjén Zsolt: A migráció ügye nemzeti sorskérdés!

De mégis – figyelmeztetett Semjén Zsolt -, ha egy kormány elront valamit a gazdaságban, akkor azt nagy erőfeszítések árán később ki lehet javítani, ám a migráció a nemzeti sorskérdések közé tartozik, mert utólag már nem korrigálható, nem lehet a hibát jóvátenni!

Ha nem akadályozzuk meg a 10 vagy éppen 100 ezer iszlám bevándorló beözönlését, akkor soha többé nem tudunk megszabadulni tőlük. Ezért kell megvédenünk a keresztény civilizációt, amelyben élünk! – jelentette ki a miniszterelnök-helyettes.

Semjén Zsolt: A migráció ügye nemzeti sorskérdés!

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Füzesabony és térsége országgyűlési képviselője köszönetet mondott a helyieknek, amiért ajánlásukkal és azok gyűjtésével is támogatták őt a kampány során, majd arról szólt, hogy 12 nappal a választások előtt határozottan meg kell fogalmaznunk, hogy mit veszíthetünk, illetve mit nyerhetünk április 8-án.

Elmondta: nem csupán a következő négy évre, hanem az előttünk álló évtizedekre kell gondolnunk akkor, amikor leadjuk szavazatunkat. A kérdés az, hogy megmarad-e a magyar nemzet, hogy hazánkat és Európát meg tudjuk-e védeni a migrációtól.

A NATO előrejelzése szerint 2020-ig 60 millió migráns akar Európába jönni, s Franciaországban, Belgiumban, Ausztriában egyre nagyobb feszültségek alakulnak ki emiatt. Szerencsére a magyar kormány először lépett fel az illegális bevándorlás ellen, felhúzta a kerítést, így mi jóval szerencsésebb helyzetben vagyunk, de ezt az állapotot szeretnénk is fenntartani, ezért nagy a tétje az április 8-i választásoknak. Harcolnunk kell azért, hogy az unió ne vezesse be a betelepedési kvótát, amely minimum 10 ezer migráns befogadását tenné kötelezővé első lépésben – tette hozzá a honatya.

Nyitrai Zsolt kifejtette: komoly eredményeket ért el az ország az utóbbi években, kedvezőbb lett a családtámogatási rendszer, csökkentek a rezsiköltségek, bevezették a nyugdíjprémiumot, és elindult az otthonteremtés új támogatási rendszere, a CSOK. Ugyanakkor meg kell védeni az elért sikereket is, az autópályát Egerrel összekötő M25-ös utat, amely érinti a várost, az óvodák, iskolák, valamint a sportcsarnok felújítását vagy az Ipari Park cím elnyerését, amely munkahelyeket teremt majd a térségben. Négy év alatt 4 milliárdnyi forrás érkezett a településre, ami példátlanul nagy összeg – tette hozzá.

Van tehát mit megvédeni Európában, hazánkban, a választókerületben és Füzesabonyban is, ezért arra kérem a megjelenteket, a következő 12 napban beszélgessenek el az emberekkel arról, miért fontos a soron következő választás – mondta Nyitrai Zsolt.

Nagy Csaba, Füzesabony polgármestere is az április 8-i választások fontosságáról beszélt, amikor elmondta: eddig soha nem látott támogatási forrásokhoz jutottak az elmúlt 4 évben, a város fejlődésnek indult, ezt pedig mindenképpen folytatni kell!