Csak a hagyományait tisztelő településnek és polgárnak lehet jövője, márpedig Egerszólát és az itt élők ilyenek – fogalmazott dr. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a XVI. Egerszóláti Olaszrizling Fesztivál megnyitóján.


(TV EGER)

A rendezvény fővédnöke hozzátette: az esemény immár túlmutat a település határain, igazi közösségteremtő program. Verebélyi György, a község polgármestere felidézte: sokan mondják, szeretnék, ha egy-egy eseményből hagyomány lenne, nos, ők már tekinthetők hagyományőrzőknek. Noha a fesztivál keretei megmaradtak, ügyelnek arra, hogy évről évre megújuljanak.

A program keretében – a hagyományokhoz híven – borkirálynőt és új borlovagokat is avatott a fesztivált az önkormányzattal közösen szervező Egerszóláti Olaszrizling Borlovagrend. A koronát Nagy Adrienn viselheti egy éven át, a rend soraiba pedig, a sikeres vizsgát követően dr. Csiba László debreceni neurológus professzort, illetve Papp Gábor helyi szőlész-borászt fogadták be a lovagok. A ceremónia után ünnepélyes keretek között hirdették ki az idei Aranytőke Borszemle eredményét. A vendégeket este borszalon várta a Brezovay-kastélyban, ezúttal nem csak szóláti nedűkkel.

(Forrás: Heol.hu)