Az április 8-i választás nem csupán a következő négy évről szól, hanem Magyarország jövőjéről, arról, hogy megőrizhetjük-e nemzeti értékeinket. Ezért most hazánk léte a tét! – jelentette ki az  Ebesen tartott lakossági fórumon Nyitrai Zsolt.

Nyitrai Zsolt: Sorsdöntő választás előtt állunk!

A miniszterelnöki megbízott, – akit Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője hívott meg a rendezvényre – elmondta: 2015 óta, mióta felerősödött a bevándorlás Európában, folyamatos nemzetközi nyomás nehezedik a magyar kormányra. Az ENSZ alapjoggá akarja tenni a migrációt, az unióban továbbra is napirenden van betelepítési kvóta ügye, mi pedig továbbra is ellenezzük a bevándorlást támogató döntéseket.

A legújabb hír pedig az, hogy az EU szakbizottsága támogatja (15 igen, 4 nem szavazattal és 5 tartózkodással), hogy induljon a jogállamiság hiánya miatti eljárás hazánk ellen, ez a hírhedt 7-es cikkely az alapszerződésben.

Mindezen lépéseknek az az oka, hogy 2019-ben európai parlamenti választások lesznek, és  az EU vezetői attól tartanak, addigra annyira megváltoznak az erőviszonyok, hogy többségbe kerülhetnek a bevándorlást elutasító tagállamok. Erre utalnak a legutóbbi osztrák és olasz választások eredményei, valamint a V4-es országok magatartása is – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt szólt arról, hogy Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban már évtizedek óta jelen van ez a probléma, így ezeken a helyeken már most is súlyos a helyzet. London népességének már csak 45 százaléka brit származású, Bécsbe pedig a kisiskolások fele már muszlim vallású. Mindeközben Magyarország egy békés sziget Európa közepén köszönhetően annak, hogy a magyar kormány elsőként, hatékonyan és gyorsan lépett fel a bevándorlás ellen.

A Fidesz és a KDNP leghatározottabb célja, hogy ezt a békés helyzetet fenntartsa Magyarországon, és mindenképpen megvédje nyelvünket, hagyományainkat és értékeinket a beözönlő migránsoktól. Jó, ha tudjuk – folytatta a honatya -, hogy a NATO előrejelzése szerint 60 millió ember készül elhagyni Afrikát, ezért földrészünket hatalmas veszély fenyegeti.

A 2010-es kormányváltáskor is az volt a legfontosabb teendőnk, hogy a saját utunkat járjuk, megvédjük gazdasági függetlenségünket az EU-val és az IMF-el szemben: utóbbi bank ugyanis a hitelekért cserébe megkötötte volna a kezünket, és megszorításokat követelt volna tőlünk. Mi azonban a multiktól szedtük be a különadókat, s végül nagy küzdelmek árán növekedési pályára állítottuk az országot.

Nem szeretnénk azonban, ha a migráció megsemmisítené ezeket a sikereket, ugyanis  a gazdaság vagy a turizmus – ami Hajdú és Heves megyében is kulcságazat – nyugalmat és biztonságos környezetet kíván. Ezért mindent megteszünk, hogy megvédjük hazánkat, városainkat, falvainkat! – hangsúlyozta a fórumon Nyitrai Zsolt.