Miniszterelnöki biztosként a kormányzati szintű humánpolitikai döntések felelőseként dolgozik tovább Nyitrai Zsolt. Úgy tudjuk, a jövőben a fideszes politikushoz tartoznak majd a minisztériumokat, állami cégeket érintő személyügyi kérdések is.

Nyitrainak államtitkári besorolásban az átalakuló kormányzati kommunikációban a nemzeti konzultáció, illetve a kormányzati kampányok szervezése és irányítása is feladata lesz. Orbán Viktor kormányfő Hajdúszoboszlón, a Fidesz-KDNP frakcióülésén jelentette be, hogy Nyitrai Zsolt a jövőben a Miniszterelnökségen a nemzeti konzultációk szervezésével és kormányzati szintű személyzeti ügyekkel foglalkozik majd.

A képviselő kinevezésével egy időben, mától távozik a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációs államtitkári posztjáról. Helyét – információink szerint – nem töltik be, a terület közvetlen miniszteri felügyelet alá kerül, annak irányításában részt vesz Vályi-Nagy Vilmos helyettes államtitkár is.

Nyitrai Zsolt 2006 és 2010 között a Fidesz operatív igazgatója volt, ő koordinálta a párt 2010-es kampányát, a központi arculat alakítását.

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter 2011. szeptember 12-től a gazdasági válság hatásainak hatékony kezelését célzó kormányzati átszervezésekkel párhuzamosan átalakítja az NFM-et. A szaktárca közleménye szerint az eddigi hat helyett négy szakmai-politikai államtitkárságra tagolódik a minisztérium: a vagyonpolitikáért, a fejlesztéspolitikai koordinációért, az energetikáért és klímapolitikáért, valamint az infrastruktúráért felelős államtitkárságokra.

A tárca közleménye szerint hat EU-tanácsi formáció elnöklésének sikeres teljesítése után, az első év tapasztalatait figyelembe véve következik be az átalakítás.

(forrás: Magyar Nemzet)