[@ 10.08.11.] Kedd reggeltől Orbán Viktor a Nemzeti fejlesztési Minisztérium vendégeként végighallgatta a Fellegi Tamás vezette minisztérium teljes ágazati vezetését, így az Infokommunikációért felelős államtitkárt, Nyitrai Zsoltot, valamint helyetteseit, Vasváriné dr. Menyhárt Évát és Vályi-Nagy Vilmost is.

Orbán Viktor tárcajáró körútjának célja, hogy részletes képet kapjon az ágazati állapotokról és a következő fél év, egy év teendőiről és menetrendjéről, különös tekintettel az EU-s elnökségre.


A találkozón Nyitrai Zsolt ismertette az Infokommunikációs Államtitkárság szerepét, feladatait és helyzetét, majd Menyhárt Éva helyettes államtitkár-asszony tájékoztatta őt a hírközlés és az audiovizuális média területén teendő lépésekről. Az államtitkár-asszonyt Vályi-Nagy Vilmos követte, aki a teljes kormányzati informatikát felügyeli.

A jó hangulatú találkozón a miniszterelnök többször kérdezett az ágazatról, rákérdezett a rendelkezésre álló forrásokra, majd biztosította a vezetőket, hogy a kormányzat elszánt a versenyképes és átlátható állam megteremtésében, továbbá elkötelezett a munkahelyteremtés ügyében, melyben kiemelten számít a infokommunikációs szektorra, hiszen az ágazat magas hozzáadott-értékű új munkahelyek tömegét képes megteremteni, amennyiben az állam partnerként tekint a vállalkozásokra.