A rendszerváltoztatás után egyedülálló módon immár harmadik alkalommal jelenik meg az az országgyűlési képviselői beszámoló, amelyben számot adok Eger és térsége egy esztendő alatt elért eredményeiről, arról, mit sikerült elérnünk közösen a választópolgárokkal – mondta pénteken Nyitrai Zsolt, aki bemutatta legújabb országgyűlési képviselői beszámolóját a sajtó képviselőinek.

TV Eger

Mint Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a Fidesz és a KDNP ellenzékben és kormányon is fontosnak tartotta a választókkal való folyamatos párbeszédet. Ellenzékben Nemzeti Petíciót indított az energiaárak letöréséért, kormányon pedig Nemzeti konzultációkat szervezett, melyek sikerére jellemző, hogy legutóbb 1,7 millió ember nyilvánított véleményt. Most pedig a Soros-terv ellen lépnek fel, hogy megakadályozzák a kényszerbetelepítéseket – tette hozzá.

Mindig fontos a párbeszéd! - Harmadik képviselői beszámoló

Ma is személyes alapelvemnek tartom, hogy ne csak négyévente találkozzak választóimmal, hogy beszámoljak munkámról, hanem minden esztendőben megteszem ezt, hiszen egy év már egy olyan időtáv, amelyben összegezni lehet az eredményeket, a következő tennivalókat és az esetleges hiányosságokat – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Mint elmondta, a jövő héten – immár harmadik alkalommal – kezdődik el a beszámoló kézbesítése, a kiadványt a térség mind a 27 településén megkapják majd az emberek.

A honatya szólt arról is, mit tart a legfontosabbnak az elmúlt év megvalósult célkitűzései közül. Ezek közül kiemelte, hogy elkezdődött az M25-ös út építése, amely közvetlen összeköttetést biztosít Eger és az autópálya között. Ugyancsak nagy eredmény az új munkahelyek megteremtése, valamint az, hogy a térség mind a 27 polgármesterével együtt sikerült olyan víziókat, elképzeléseket megfogalmazni, melyek szinte teljes mértékben valóra váltak – fejtette ki.

A párbeszéd jegyében pedig – folytatta – az utolsó oldalon nyílik mód üzenetek, kérdések, vélemények megfogalmazására. A reakciókat visszaküldhetik a világhálón, eljuttathatják az Egri Polgárok Házába, illetve a füzesabonyi Fidesz irodába is.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a rendszerváltoztatás után egyedülálló módon tehát minden évben számot adok az elvégzett közös munkáról, egyúttal szeretnék köszönetet mondani az együttműködésért valamennyi választópolgárnak – jelentette ki a térség országgyűlési képviselője.

A képviselői beszámolót ide kattintva töltheti le.