A kormányzat félmilliárd forintos pályázati forrást biztosít a következő időszakban az úgynevezett ÖNHIKI-támogatás keretében a hátrányos helyzetű Heves megyei településeknek – jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos szombaton a Heves megyei Kömlőn, egy közel 12 millió forint értékű sportpálya-rekonstrukciós beruházás felavatásakor.

(a füzesabonyi városi televízió felvétele)

Nyitrai Zsolt fontosnak nevezte, hogy Kömlő képes sikeres pályázatokat készíteni a község fejlesztése érdekében. Emlékeztetett: a Belügyminisztérium több mint 10 millió forintot biztosított a mostani fejlesztés megvalósításához, és nem csupán Kömlőn, hanem az elmúlt hetekben például Mezőtárkányban is kívül belül megújult az általános iskola, mely új hőszigetelést, nyílászárókat és sportpályát kapott. Mindez arra bizonyíték Nyitrai szerint, hogy a kormányzat fontosnak tartja a kistelepülések fejlesztését.

A miniszterelnöki biztos kifejezte reményét, hogy a megújult kömlői létesítményeket a helyi focicsapat mellett birtokba veheti az iskolai és a tömegsport, illetve a helyben nagy hagyományokkal rendelkező lovassport is. Majd méltatta a kömlői kulturális találkozót, melynek keretében lengyel, román és szlovák testvérvárosi delegáció érkezett Kömlőre, és a programokban részt vettek a környékbeli települések,Tiszanána és Újlőrincfalva polgárai is.

A kömlői beruházás során teljesen megújult a sportpálya öltözője, kicserélték a tetőt, a nyílászárókat, illetve szigetelték az épületet. Kialakítottak továbbá egy 150 férőhelyes lelátót is.

(forrás: MTI)