Több mint fél milliárd forintból Egerszalók teljes belterületén kiépült a belterületi vízrendezés, mely a jövőben megakadályozza a nagyobb zivatarok károkozását.

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztosnak, a Fidesz választókerületi elnökének jelenlétében hivatalosan is átadták Egerszalókon az új belterületi csatorna-, és árokrendszert, mely meggátolja a jövőben, hogy a hirtelen lezúduló esőzések nagy károkat okozzanak, vagy akár emberéleteket követeljenek Egerszalókon.

(az Agria Tv felvétele)

Hatalmas zivatarok ‘99-ben

Tőgyi Gábor polgármester a szalagátvágáson elmondta, ‘99-ben hatalmas zivatarok tettek kárt a faluban, az új, belterületi csatornarendszer – mely közel 19 kilométeren épült meg -, 4525 hektár belterületet és 1906 ember életét és vagyonát védi ezentúl.

Az Unió szebbik arca

Nyitrai Zsolt átadóbeszédében azt hangsúlyozta, ugyan van vitánk az Európai Unióval, mert Magyarország mindig el fogja utasítani a hazánk ellen alkalmazott kettős mércét, de az Európai Uniónak van egy olyan arca is, amit most láthatunk: azaz támogatást nyújt fontos és a helyi közösségek számára életbevágó fejlesztésekhez.

Jövő és biztonság

Nyitrai kiemelte, a csatornaberuházás a jövőről és a biztonságról szól: a jövőről, mert egy ilyen fejlesztés azt is jelenti, itt bizony lesz élet évtizedek múlva is. És a biztonságról is szól, mert az egerszalókiak életét és vagyonát innentől nem veszélyezteti a lezúduló víz. Ez azért is fontos, mert Heves megyében az eltöltött vendégéjszakák tekintetében Eger városát Egerszalók követi, nem mindegy tehát, hogy az ide látogató turistákat mi fogadja – hangsúlyozta a választókerület elnöke.

Köszöntőjének végén Nyitrai Zsolt gratulált a fejlesztés megálmodóinak és kivitelezőinek, majd további sok sikert kívánt Tőgyi Gábor polgármesternek a munkához.