Hevesben is sikerrel zajlik a Magyarország nem hagyja magát nevű országos aláírás gyűjtési akció, amelyet a Fidesz-KDNP pártszövetség a rezsidíjak csökkentésének támogatására indított.

Nyitrai Zsolt honatya Egerszalókon és Füzesabonyban találkozott a polgárokkal.

(a Füzesabonyi VTV felvétele)

Az elmúlt hétvégén Heves megyében is folytatódott az az aláírási akció, amelynek célja, hogy az emberek kifejezzék támogatásukat a kormány rezsicsökkentése kapcsán.

Talán a végre beköszöntő tavasz is hozzájárulhatott ahhoz, hogy Egerszalókon sok járókelő állt meg a község központjában felállított aláírásgyűjtő-helyen, ahol Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő invitálta a helyieket s beszélgetett el a szalóki emberekkel, akik kézjegyükkel látták el az íveket.

Füzesabonyban, a település központjában, a piacnál felállított asztalnál Nyitrai Zsolt mellett a környékbeli fideszes és kereszténydemokrata politikusok, képviselők, önkéntesek és szimpatizánsok gyűjtötték az aláírásokat: a város lakói közül szép számmal álltak meg s írták alá az íveket.

Egerben, az Egri Polgárok Házában pedig folyamatosan várják azokat, akik egyetértenek a rezsicsökkentéssel. Az érdeklődők a www.egripolgarokhaza.hu oldalon tájékozódhatnak a ház pontos nyitva tartásáról.

Mint Nyitrai Zsolt korábban elmondta: a rendszerváltoztatás óta a 2013-as az első olyan esztendő, amikor csökkennek a rezsiköltségek, ám az energiacégek nem törődtek bele a változásba, és a küzdelmet választották, bíróságon támadták meg a kormány és a parlament döntését. Ezért választották ők is a küzdelmet, s ezért szervezték meg azt az országos aláírás gyűjtési akciót, amelynek neve: Magyarország nem hagyja magát.

Kijelentette, nem hagyják, hogy az energiacégek uralkodjanak az emberek felett, ezért az egész országban kérnek mindenkit, hogy aláírásaikkal támogassák a kormány által elhatározott rezsicsökkentést.

(fotó: Nemes Róbert)