A sportolóknak, az amatőröknek és a gyermekeknek is fontos egy-egy új létesítmény. Hiszen ha egy gyermek sportol, megtanul küzdeni, csapatban játszani, megismeri a sportszerűség szabályait, megtanul győzni és veszíteni is – fogalmazott Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő Andornaktálya új műfüves futballpályájának átadásán.

(TV Eger)

A honatya kiemelte: a kormányzat hármas célt tűzött ki maga elé a sport területén. Egyfelől fontos, hogy minél több gyermek sportolhasson, ezt szolgálja a mindennapos testnevelés bevezetése, amelynek köszönhetően idén szeptemberben egymillió fiatal sportol nap mint nap.

– Ugyancsak lényeges, hogy minél több világversenynek adhasson otthont hazánk. Olyanoknak, amelyek messze földre elviszik jó hírünket – húzta alá Nyitrai Zsolt, majd emlékeztetett: az idei esztendőben 40 ilyen esemény házigazdája Magyarország, de 2017-ben mi magyarok adhatunk otthont a vizes világbajnokságnak. A harmadik cél – közölte a képviselő -, hogy az első két feladathoz szükséges létesítmények megújuljanak, illetve újak is épüljenek, mint az andornaktályai műfüves pálya, amely szolgálja a sportolókat és az amatőröket, azaz az egész községet.

– E célok pedig nemcsak szavakban jelennek meg – emelte ki a honatya. Mint kifejtette: 2010 és 2014 között 880 településen történt sportcélú fejlesztés. Hazánk idei költségvetésében 118 milliárd forintot különítettek el e területre, míg öt évvel ezelőtt ugyanezen a soron 16,5 milliárd szerepelt a büdzsében.