Az északi régió három megyéjének szánt, szálláshelyek fejlesztését célzó pályázat 4,6 milliárdos keretéből Heves megye 2,4 milliárd forintnyi támogatást nyert el – jelentette be Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő.

(a TV Eger felvétele)

Nyitrai Zsolt egri sajtótájékoztatóján elmondta: az Észak-Magyarországi Operatív Program Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése című pályázatának célja, hogy Hevesben, Nógrádban, és Borsodban az üzleti szálláshelyek szolgáltatásainak színvonalát emelje. Az eredeti tervek alapján 2011 és 2013 között eredetileg 3 milliárdnyi keret állt rendelkezésre az északi régióban, ám ezt az összeget sikerült 4,6 milliárdra emelni, amelyből Heves megye 2,4 milliárd forintnyi támogatásban részesült a mostani döntés következtében.

A honatya arról is beszélt, azt várja, hogy e támogatás következtében bővüljön a vendégéjszakák száma, s ennek következtében növekedjen a vállalkozások árbevétele is. Végül pedig mindennek eredményeként Egerben és Heves megyében is egyre több munkahely jöjjön létre, illetve, hogy a fejlesztések révén megmaradjanak az eddigi álláshelyek.

Harmati László, az Eger-Park Hotel Park igazgatója, a pályázat egyik nyerteseként volt jelen a sajtótájékoztatón és üdvözölte, hogy a pályázat segítségével bővítheti idegenforgalmi fejlesztéseit. Bejelentette azt is, hogy a minőségi turizmus jegyében szállodájában tovább folytatják a hotel épületének és benne a wellness-részleg teljes akadálymentesítését is.