A közbiztonságról, valamint a települések pályázati lehetőségeiről egyeztetett Pintér Sándor belügyminiszterrel Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Eger és térsége országgyűlési képviselője csütörtökön a fővárosban.

A négyszemközti megbeszélésen a Heves megyei települések közbiztonságának további javításáról, valamint a várható belügyminisztériumi pályázati lehetőségekről egyeztettek a felek.

Nyitrai Zsolt tájékoztatta a tárca vezetőjét arról, hogy bár javultak a megye közbiztonsági mutatói, de szeretné, ha tovább növekedne a rendőri jelenlét a térségben.

Hozzátette: megegyeztek abban, hogy a jövőben rendszeresen elemezik majd az adatokat, s egyeztetnek a közbiztonság helyzetéről.

Pintér Sándor elmondta, hogy a kormányzati intézkedéseknek, valamint a rendőrség eredményes fellépésének köszönhetően érezhetően javult a közbiztonság Heves megyében is. Tájékoztatást adott arról: elkészítették az ország bűnügyi térképét, amely már az interneten is elérhető. Ugyanakkor a tapasztalatok szerint jól vizsgáztak az elmúlt időszakban telepített térfigyelő kamerarendszerek is.