Nyitrai Zsolt meghívására hétfőn Egerbe és Füzesabonyba látogatott Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki lakossági fórumot tartott az érdeklődők számára.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője az Egri Polgárok Házában köszöntötte a megjelenteket: érdeklődőket, szimpatizánsokat, valamint a térség polgármestereit.

Kövér László: Meg kell védenünk eredményeinket!

Mint elmondta, az elmúlt időszakban közösen számos olyan eredményt értünk el, melyekre büszkék lehetünk: évtizedes várakozás után végre elkészülhet az autópályát Egerrel összekötő M25-ös út, megalakult az Esterházy Károly Egyetem, hungarikummá nyilvánították az Egri Bikavért, s készen állunk arra, hogy a jövőben folytassuk azt a munkát, amit elkezdtünk – jelentette ki. A választással kapcsolatban kijelentte: egy felelős politikai erő létezik csak Magyarországon, ez pedig a Fidesz-KDNP.

Kövér László: Meg kell védenünk eredményeinket!

Kövér László Házelnök kijelentette: célunk, hogy erőt adjunk egymásnak és a polgároknak a kampány végén, mindezt pedig nem magunkért, hanem az országunk jövőjéért és utódainkért tesszük!

Szólt arról is, hogy hajlamosak vagyunk a felejtésre, ugyanis ha felidézzük 2002-es választás kudarcát, tudnunk kell, most sem lehet elkényelmesedni, mindenkinek el kell mennie szavazni, ha nem akar olyan katasztrofális következményekkel szembesülni, mint amit az ezt következő nyolc évben tapasztaltunk – figyelmeztetett Kövér László.

Kövér László: Meg kell védenünk eredményeinket!

Ezek közül is kiemelte azt, hogy a SZDSZ-MSZP kormány egyéb intézkedése mellett azonnal megszüntette a lakástámogatási rendszert, ami egyenesen vezetett a devizahitelek tömeges felvételéhez, majd az összeomláshoz, 1 millió 300 ezer család rettegéséhez és félelméhez, hogy elveszíthetik otthonukat. Sokakon segítettünk, de ma is vannak kilátástalan helyzetben lévő adósok – tette hozzá.

A kormányváltás hatalmas kihívást jelentett, hiszen a szakadék széléről kellett visszarántani az országot, de más utat választottunk, mint elődeink. Orbán Viktor kormányfő és Matolcsy György miniszter vezetésével merőben más gazdaságpolitikát alakítottunk ki. Nemet mondva az IMF-nek és az Európai Uniónak nem a magyar emberek megszorításával csökkentettük a hiányt, hanem a külföldi multik és bankok adóztatásával jutottunk többletforráshoz.

Miután eddig nem szoktak hozzá ilyen magatartáshoz, azonnal ellenünk fordultak, és valójában ezek a gazdasági érdekek motiválják külföldi bírálóinkat arra, hogy a jogállamiságot kérjék számon tőlünk, pedig egyszerűen csak a pénzről van szó –  fejtette ki a Házelnök.

Kövér László a nap folyamán interjút adott az egri és a füzesabonyi városi televízió munkatársainak.