Több, mint egymilliárdos támogatást kap 67 Heves megyei település, ezen felül pedig egymilliárd forinthoz jut Eger a kormány legutóbbi döntése nyomán – jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő.

(a TV Eger felvétele)

Nyitrai Zsolt az Egri Polgárok Házában, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a KDNP közös sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy két igen fontos és pozitív hír miatt hívtak össze rendkívüli tájékoztatót, melyek érintik Heves megyét, illetve Eger városát is. A honatya Lech Walesa híressé vált mondását idézve – „Győztünk és erről papírunk is van…“ -, jelentette be, hogy a kormány döntése nyomán 67 önhibájukon kívül hátrányos helyzetben levő település kapott támogatást (ÖNHIKI), méghozzá több, mint egymilliárd forintos értékben.

Horváth László megyei kormánymegbízott arról szólt, hogy az ÖNHIKI-s támogatásokat a folyamatos anyagi nehézségekkel küzdő települések igényelhették annak érdekében, hogy biztosítsák a feladatok – például oktatás – biztonságos ellátását. Hozzátette: a megye 121 települése közül 67 kért ilyen címen segítséget, s bár a kormány adósságátvállalásának következtében a korábbi áldatlan állapotok várhatóan megszűnnek, a most kapott összeg megteremti a lehetőségét annak, hogy az önkormányzatok, a helyi közösségek és természetesen a polgármesterek is tiszta lappal, nyugodtabb körülmények között kezdjék el a következő esztendőt.

A másik örömteli hír – folytatta Nyitrai Zsolt, – , hogy a kormány döntött arról is, hogy a megyeszékhely, Eger egymilliárd forintos támogatást kap a város feladatainak biztonságos ellátására.

Habis László ennek kapcsán arról beszélt, hogy bár 22 éve vesz részt különböző tisztségekben a város költségvetésének elkészítésében, eddig még soha nem született ilyen kormányzati döntés. Az egymilliárd forintot a beruházások és fejlesztések befejezésére fordítja majd a város. Végül örömét fejezte ki a döntés miatt és köszönetet mondott a segítségért politikustársainak és a kormányzatnak is.

(fotó: http://egeddani.com/)