Nyitrai Zsolt és Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója közös poroszlói fórumon beszélt az elért országos és helyi eredmények védelméről és arról, hogy a választáson döntenünk kell: magunk dönthetünk-e saját sorsunkról, így Magyarország marad-e a magyar ország.

TV Eger

Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Poroszló országgyűlési képviselője köszönetet mondott a helyieknek, amiért ajánlásukkal és azok gyűjtésével is támogatták őt a kampány során, majd arról szólt, hogy 12 nappal a választások előtt világosan meg kell fogalmaznunk, hogy mit veszthetünk, illetve mit nyerhetünk.

Hidvéghi Balázs: április 8-án az országunkról, a sorsunkról, a jövőnkről döntünk

Ennek kapcsán kijelentette: nem a következő négy évre, hanem az előttünk álló évtizedekre kell gondolnunk akkor, amikor leadjuk szavazatunkat. A kérdés az, hogy Magyarország magyar ország marad-e, tovább él-e nyelvünk, kultúránk, vagy a migrációs hullám elsöpör minket Európával együtt – jelentette ki.

Németország, Ausztria, Franciaország, Belgium, Hollandia bajban van, ám mivel hazánk kormánya és Orbán Viktor miniszterelnök elsőként, és gyorsan lépett fel a bevándorlás ellen, nálunk a helyzet sokkal békésebb, és ennek a jövőben is így kell lennie, ez a közelgő választások egyik legnagyobb tétje. Miközben minden ellenzéki párt lebontaná a kerítést, csak a Fidesz-KDNP áll ki a határzár mellett! – tette hozzá.

Hidvéghi Balázs: április 8-án az országunkról, a sorsunkról, a jövőnkről döntünk

Van miért küzdenünk, hiszen komoly eredményeket ért el az ország az utóbbi években, kedvezőbb lett a családtámogatási rendszer, csökkentek a rezsiköltségek, bevezették a nyugdíjprémiumot, és elindult az otthonteremtés új támogatási rendszere, a CSOK. Ezek folytatása is az április 8-i választáson dől el – tette hozzá.

De – folytatta – Poroszlón is van mit megvédenünk, gondoljunk csak a Tisza-tavi Ökocentrum 800 milliós fejlesztésére, a Tiszafüredig tartó kerékpárút építésére, aminek helyi költsége 6,8 milliárd forint.

Ugyanakkor a térség is jelentős fejlődésnek indult, végre megépül az autópályát Egerrel összekötő M25-ös út, amely gyorsabbá, biztonságosabbá teszi a közlekedést. Nem árt megjegyezni, hogy a szocialista kormányok ígéretük ellenére nem tettek semmit ezért az útért, a Jobbik pedig a nyomvonal megváltoztatásával késleltette volna a beruházás elindítását. A Fidesz viszont valóban lépett, az Orbán Viktorral kötött megállapodás után elindult a munka, sőt egri látogatásán egy elkerülő út megépítésére is ígéretet tett – fejtette ki Nyitrai Zsolt.

hidveghi_forum_b2

Kijelentette: április 8-án dönthetünk a migráció megállításáról, a helyi és országos fejlesztések folytatásáról, majd a hallgatóság figyelmébe ajánlotta frissen megjelent választási kiadványát és arra buzdított: mindnyájunk érdeke, hogy a folytatás mellett tegyük le a voksunkat!

Hidvéghi Balázs a fórumon kijelentette, sorsdöntő szavazásra készülünk, mert nem csupán gazdasági és társadalmi kérdésekről szavazunk, hanem a jövőnkről, ugyanis a bevándorlás végleges, visszafordíthatatlan jelenség, amely meghatározza sorsunkat.

Hiába harsogják sokan külföldön, hogy a migráció jó dolog, nekünk ellent kell állnunk és küzdenünk kell ellene. Az ENSZ most ráadásul emberi joggá akarja minősíteni a bevándorlást, ami automatizmust jelentene, és nekünk kellene viselni az ezzel kapcsolatos terheket. Ezért ez az álláspont számunkra elfogadhatatlan. Ugyanakkor az EU még 2019-ig szeretné elérni a kvótarendszer elfogadását, melynek felső plafonja immár 10 ezer fő lenne. Ezek az intézkedések pedig megfosztanák országunkat az önrendelkezéstől – jelentette ki.

Pár éve egész Európa ellenünk volt, amikor felhúztuk a kerítést, de mára világossá vált, igenis szervezettséggel, megfelelő határvédelemmel meg lehet akadályozni az illetéktelenek behatolását – tette hozzá.

A legnagyobb veszély pedig az identitásunk elvesztése lenne, ugyanis Európa nagy részén elhitték az emberek, hogy ez a természetes, és nekik kell alkalmazkodniuk a bevándorlókhoz. A választások tétje az, hogy mi nemet mondjunk erre! – hangsúlyozta Hidvégi Balázs.

Bornemisza János, Poroszló polgármestere a település eredményeiről beszélt és hitet tett amellett, hogy a fejlesztéseknek a jövőben is folytatódniuk kell.