Nagy Csaba polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán aláírta azt a dokumentumot, amely Ipari Park Címet adományozott Füzesabonynak – jelentette be sajtótájékoztatóján Nyitrai Zsolt miniszteri biztos, Füzesabony országgyűlési képviselője.

Füzesabony TV

Fontos és nagyon jó hírrel érkeztem – kezdte mondandóját Nyitrai Zsolt -, hiszen a füzesabonyi önkormányzat októberben beadott pályázata eredménnyel zárult: Nagy Csaba polgármester és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán aláírta azt a dokumentumot, amely Ipari Park Címet ad a városnak.

Füzesabony elnyerte az Ipari Park Címet

A honatya emlékeztetett arra, hogy a település fekvése miatt már régen meg kellett volna tenni ezt a lépést, ám eddig nem sikerült megvalósítani az elképzelést. Már az önkormányzati választások kampánya során azt mondtuk, azon fogunk közösen munkálkodni, hogy Füzesabony legyen Heves megye logisztikai kapuja, ugyanis az ipari parkban működő vállalatok jelentős előnyt élveznek a pályázatok benyújtásakor, s így jól ki tudják használni az infrastrukturális adottságokat.

Ugyanakkor – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt – ez csak az első lépés, hiszen az ipari park a helyiek terve szerint TOP-os pályázati forrásokból tovább fejleszthető. Mindenesetre ez egy szép karácsonyi ajándék az itt élő emberek számára, ugyanis a cím elnyerése segíthet az új munkahelyek megteremtésében, amely a település egyik legfontosabb feladata, az önkormányzat és a már itt tevékenykedő, illetve az ide érkező vállalatok pedig mostantól kihasználhatják az új lehetőségeket.

Nagy Csaba polgármester mindehhez hozzátette: örülnek az ipari parknak, és örömmel jelentheti be, hogy a cím birtokában be szeretnének nyújtani egy 600 milliós pályázatot.

Ezt követően köszönetet mondott mások mellett a Pikopack Zrt. vezetésének, akik, mint a legnagyobb helyi foglalkoztatók, aktív segítséget nyújtottal az ipari park kialakításához.