Fölényesen győzött a Fidesz-KDNP vasárnap EP-választáson, második erő a Jobbik, a baloldalon pedig megkezdődött az átrendeződés. Az Egri Polgárok Házában Nyitrai Zsolt és Horváth László értékelte a sikert.


(TV Eger)

– Csak annyit szeretnék mondani, hogy megnyertük az Európa Parlamenti választásokat – fogalmazott Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke vasárnap éjjel az Egri Polgárok Házában. A honatya kiemelte: országosan és Heves megyében is a Fidesz-KDNP győzött.

– Az országgyűlési választások óta megerősödött a Fidesz-KDNP, míg összeurópai szinten kijelenthető, hogy az Európai Néppárt győzött ma, s ehhez a sikerhez Magyarország, Heves megye, s az itt élők is hozzájárultak. Az elmúlt négy esztendő megmutatta: nem mindegy, milyen emberek ülnek az Európai Parlamentben. Kijelenthetjük: többségében olyan képviselők kerülnek hazánkból Brüsszelbe, akik határozottan megvédik a magyar érdekeket és a magyar értékeket.

Horváth László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: Heves megye példát mutatott, hiszen a részvételi arány szűkebb hazánkban meghaladta az országos átlagot.

– Szögezzük le, hogy az eredmények alapján elmondható: Heves megye nem veres megye többé – mondta, hozzátéve: Gyöngyösön minden választókerületben, illetve a környéken minden településen a Fidesz-KDNP kapta a legtöbb szavazatot. Ezt követően idézte Orbán Viktor miniszterelnököt, aki úgy fogalmazott: “három a magyar igazság, kettő már megvan”. Hozzátette: azon dolgoznak, hogy meglegyen a harmadik is. A honatya köszönetet mondott minden aktivistának, illetve a megye egyetlen EP képviselő-jelöltének, Dömötör Csabának (ő 13. volt a Fidesz-KDNP listáján, s csak pár száz szavazattal maradt el attól, hogy mandátumot szerezzen). A gyöngyösi politikus telefonon keresztül szólt a megjelentekhez, kiemelve, nagy megtiszteltetés volt számára Heves megyeinként részt venni a kampányban. Elmondta, a továbbiakban is azon lesz, hogy a megyét szolgálja.

EH