A hagyományokhoz híven idén is megjelenik az a képviselői beszámoló, amely képet ad az elmúlt év eredményeiről és a jövőt érintő elképzelésekről. A kiadvány eljut az egri központú választókerület 27 településének háztartásaiba, de a köztereken is hozzájuthatnak az érdeklődők – jelentette be Nyitrai Zsolt egri sajtótájékoztatóján.

TV Eger

Mint a miniszterelnöki megbízott, Eger és térségének országgyűlési képviselője a sajtó képviselőinek elmondta: tavaly áprilisban, amikor a választók bizalmából a Heves megyei 1. számú választókerület egyéni képviselője lett, ígéretet tett arra, hogy folytatja az eddigi hagyományt, így a következő esztendőben is írásos formában számol majd be a térségben végzett munkájáról, a tervekről és a feladatokról.

Nyitrai Zsolt – hangsúlyozta – midig is alapvető fontosságúnak tartotta a folyamatos párbeszédet, hiszen nem elég négy évente tájékoztatni a polgárokat, mert egy év is elég arra, hogy számot vessünk a választókerület fejlődésével, eredményeivel vagy az estleges gondokkal kapcsolatban.

Fejlődő pályára álltak a településeink

A kiadvány tehát az idén is elkészült, a térség 27 településének minden háztartásába eljuttatjuk a fotókkal illusztrált lapot, a köztereken pedig aktivistáink terjesztik majd az írásos beszámolót, hogy az minél több emberhez eljuthasson – tette hozzá.

A honatya szólt arról, hogy a választókerület egésze fejlődő pályára állt: az eredmények egyértelműek, azonban számos feladatot kell még megoldani, az elképzelésekről pedig folyamatos egyeztetés zajlik a települések polgármestereivel.

Nyitrai Zsolt a legfontosabb fejlesztésnek nevezte az Egert az autópályával összekötő M25-ös utat, amelyet jövő nyáron átadhatnak a forgalomnak, hiszen a beruházás rendben, a tervek szerint halad. Szólt a Füzesabony új modern városközpontjának kialakításáról, amelynek munkálatai hamarosan elkezdődnek. Az ipari fejlesztések sorából pedig kiemelkedik a Berva-völgyi ipartelep bővítése, amely a befektetők révén új munkahelyeket teremt majd a környéken élők számára.

Látványosan megújultak történelmi építészeti emlékeink, hiszen az egri vár mellett, megújult a Bazilika, valamint a Minaret is. Jó hír az is, hogy tovább folytatódik az egri kórház fejlesztése, korszerűsítése. Összességében elmondható, hogy mind a 27 településen megvalósult valamilyen fejlesztés – fejtette ki a képviselő.

A képviselői beszámolót ide kattintva töltheti le.