Huszonhat kilométer hálózatot, és egy tisztítóművet is építenek. Szihalom nagyot lép előre – mondta a fejlesztésről Nyitrai Zsolt.

(a TV Eger felvétele)

Közel egymilliárd forintos beruházással építik ki a Heves megyei Szihalom szennyvízcsatorna-hálózatát – jelentette be a község polgármestere a projekt pénteki, a településen megtartott nyitórendezvényén. Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló fejlesztés során több mint 26 kilométernyi csatornát raknak le, illetve üzembe helyeznek egy naponta 150 köbméternyi vizet kezelő szennyvíztisztító állomást – közölte Bóta József, Szihalom polgármestere.

A kivitelezés várhatóan 2014 első negyedévében fejeződik be – tette hozzá az önkormányzati vezető. Elmondta: a közel 2100 lakosú településen máig úgynevezett közműpótló tárgyakban helyezik el a szennyvizet; ezek jelentős hányada nem szakszerűen szigetelt, és a szennyvíz egy része a talajba szivárog.

A most kezdődő beruházás során 918 lakóházat kötnek be a zárt csatornahálózatba.

A fejlesztéstől azt remélik, hogy a megnő a község befektetésvonzó és munkahelyteremtő képessége, illetve a környezet és a talaj megóvásán keresztül egészségesebbé és élhetőbbé válik a falu – hangsúlyozta a polgármester.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő köszöntőbeszédében hangsúlyozta, Szihalom nagyot lép előre ezzel a fejlesztéssel, mert az egymilliárdos beruházás képes lehet megmozdítani a vállalkozásokat.
“Csak az a település lehet sikeres, ahol erősek a helyi közösségek. Szihalom ilyen település. A csatornahálózat az alapinfrastruktúra része, ez kell ahhoz, hogy Szihalom tovább tudjon lépni”- emelte ki a képviselő.

(a heol.hu nyomán)