Ünnepélyes keretek között adták át Felsőtárkányban a Faluház tetőterében kialakított új helységeket. Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a településen várható további fejlesztésekről – új híd és sportcentrum építéséről – is szólt az eseményen.

Az ünnepségen, amelyen jelen volt dr. Juhász Attila helyi polgármester és dr. Pajtókné dr. Tari Ilona az EKF docense, Nyitrai Zsolt honatya elmondta: a 2010-ben elkezdett beruházások a tavaly átadott – 135 millió forintból épült – Faluház mostani bővítésével tovább folytatódnak Felsőtárkányban. Ezúttal a tetőtér beépítésére, hasznosítására került sor, ennek eredményeként a Bükk-MAK LEADER Képzési Központ – amely 44 település oktatási központjaként működik -, számára megfelelő tereket alakítottak ki. A Leader pályázat 20 millió forintos támogatásához a község 3 milliós önerővel járult hozzá. Az új helyiségekben sok más tevékenység mellett lehetőség lesz a helyi vállalkozók képzésére is.

Ugyanakkor a fejlesztések folytatódnak, a közeljövőben elkezdődik egy immár húszéves álom megvalósítása, a híd megépítése, valamint egy korszerű sportcentrum kialakítása is. Nagyon fontos hangsúlyozni – tette hozzá Nyitrai -, hogy Felsőtárkány az idén nem kevesebb, mint 140 millió forint állami támogatást kapott, továbbá a kormány kezdeményezésére életre hívott lehetőség folytán 110 millió jutott a településnek a cégek által befizetett társasági adóból. Azt a tényt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a kormány adósságátvállalása kapcsán a település 30 milliós hiteltől szabadul meg, aminek szintén kedvező hatása van a település fejlődésére.

Végül dr. Juhász Attila polgármester vezette körbe a vendégeket a Faluház új helyiségein. Mint elmondta, olyan kitűnő pályázatot sikerült összeállítaniuk a Felsőtárkányi Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, hogy szinte biztosra vették: munkájukat siker koronázza.