Márai Sándor a fürdést dicsőítő gondolatait idézve nyitotta meg az ÉMOP-os támogatással megépült demjéni négycsillagos gyógy- és wellness hotelt Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő.

(a TV Eger felvétele)

„A gyógyfürdők afféle nedves kolostorok, ahol zavartalanul átadhatjuk testünket és lelkünket a józan és méltányos pihenésnek….“ Ezekkel a szavakkal, Márai Sándor a fürdést magasztaló szavaival kezdte beszédét Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő abból az alkalomból, hogy átadták a nagyszabású demjéni turisztikai beruházás első ütemét a Cascade Hotel Resort & Spa-ban.

Mint ismert, Demjénben, a Gyógyvizek Völgyében három év alatt kétmilliárdos fejlesztés valósul meg, ennek keretében kilencszázmillió forintért négycsillagos gyógy- és wellness hotel épült, egymilliárdért pedig barlangfürdő készül. Az első ütemben 267 milliós Európai Uniós támogatással, az Új Széchenyi Terv keretében 50 szobás, 106 férőhelyes szállodát adtak most át.

Nyitrai Zsolt köszöntőjében arról szólt, hogy néhány éve ezen a helyen még a természet volt az úr, körös-körül csak fák és dombok voltak, ám voltak, akik mertek álmodni. Az ötleteiket tett követte, melynek eredményeképpen gyönyörű környezetben, egy fantasztikus komplexumot adhatunk át a pihenni vágyó embereknek. Ezért köszönet illeti Tóth Pétert és Rácz Józsefet, akik bebizonyították szűkebb hazánkban is: ha van ötlet és akarat, ha saját lábunkra állunk és fejlesztésbe fogunk, munkahelyeket teremtünk, létrehozhatunk sikeres vállalkozásokat.

Visszatérve Márai gondolataihoz a honatya elmondta: a ma rohanó emberének különösen fontos, hogy elvonuljon a világ zajától, és meghallja a belső törvények hangját. Talán soha nem volt nagyobb szükség a nyugalomra, a csendre, a test és lélek harmóniájára. Ezért is bízik abban, hogy az idelátogató turisták jó hírét viszik ennek a helynek, ez pedig a legjobb reklám Demjén és az egész megye számára.

Ezt követően Ternyák Csaba egri érsek – a fürdők és a templomok között párhuzamot vonva – ugyancsak a lelki és a testi egészség szerepéről beszélt, majd felszentelte az új létesítményt.

A vendégek Fodor Géza demjéni polgármester kíséretében megtekintették a frissen felavatott szállodát és annak környékét.

fotó: Eged Dániel; http://egeddani.com/

           Szántó György