Egernek és a fővárosnak együtt kell működnie a turizmus területén is – jelentette ki Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő azon az egri sajtótájékoztatón, amelynek vendége volt Tarlós István, Budapest főpolgármestere.


(Tv Eger)

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei elnöke arról szólt, hogy Eger mindig is része kívánt lenni az ország vérkeringésének, így természetes, hogy Magyarország fővárosával is szeretnének együttműködni. Szerinte négy területen: rendezvények, fesztiválok, a turizmus, illetve a borgasztronómia kapcsán célszerű szorosabbá tenni az együttműködést.

Tarlós István azt hangsúlyozta, hogy barátként jött a városba, hiszen egyrészt családi szálak is kötik Egerhez, másrész baráti kapcsolatok is. Mint elmondta, Ternyák Csaba egri érsekhez – akivel mostani látogatása során is találkozott – húsz esztendős barátság fűzi, még óbudai polgármestersége idején sokat dolgoztak együtt az egyházi iskolák átadásakor.

Őszinte baráti viszony fűzi Nyitrai Zsolthoz is – folytatta Tarlós István -, akivel a 2007-2008-as szociális népszavazási kampányban rengeteget dolgoztak közösen, miután együtt jelentették be a kampány elindítását is, aminek végeredményeként megroppant az akkori kormánykoalíció. Mint hozzátette: fiatal politikustársát már akkor is kitűnő szervezőnek és nagy munkabírású embernek ismerte meg.

A turizmusról szólva Tarlós István kijelentette: az utóbbi közel 4 évben nőtt a vendégéjszakák száma Budapesten, ami az új városvezetés szemléletváltásának is köszönhető. A főváros egyre népszerűbb a világban. Különleges hely, ahová érdemes elutazni, s ilyen hely Eger is. Bár náluk nem terem bor, a fővárosi szállodák, éttermek kínálatán sok múlik, így az is, hogy kiváló egri borokat ajánljanak a látogatóknak. Nagyon hasznos, ha nagy budapesti rendezvényeken mutatkoznak be az egri borászok. Mindez világossá teszi, hogy a két város közötti együttműködés nagyon is valós igényekre épül, s a maga részéről minden támogatást megad ehhez. Eger gyönyörű város, amelyre Habis László polgármester is nagyon büszke lehet.

A közelgő választással kapcsolatban Tarlós István kijelentette: Nyitrai Zsolt méltó arra, hogy képviselje Egert és környékét, majd hozzátette:” ha egri lennék, én is Nyitrai Zsoltra szavaznék…”

A főpolgármester este az Egri Csillag Szalon vendége volt.