Az Államalapítás ünnepén Bóta József, Szihalom, valamint Tőgyi Gábor, Egerszalók polgármesterének meghívására Nyitrai Zsolt mondott ünnepi beszédet a két településen.

(a Füzesabonyi VTV felvétele)

Szihalomon igazi augusztus 20-ai főzőverseny, Egerszalókon pedig kopjafa-avatás, egy nemzeti emlékhely kialakítása várta az ünneplő közösségeket. Nyitrai Zsolt választókerületi elnök mindkét településen arra hívta fel a figyelmet, büszkeség, hogy több mint ezer évvel az államalapítást követően is megünnepelhetjük az ország születésnapját, és kifejezte reményét, hogy ma is képesek vagyunk véghezvinni olyan tetteket, melyek biztosítják, hogy örökre magyar szó töltse be a Kárpát-medencét.

Az országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy “a mai nap bár a múltról szól, nem a múltnak, hanem a jelennek és a jövőnek üzen. Augusztus 20. az ország, Magyarország, és a nemzet, a magyar nemzet közös ünnepe. Azt üzeni, hogy jöjjön bármilyen nehézség, szembesüljünk bármilyen akadállyal, megmaradunk, ha összetartunk és bízunk egymásban. Ezért bátran mondhatjuk, ez az ünnepnap az ország születésnapja.”

A szihalmi ünnepséget követően Egerszalókon Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott, “Erőt kell merítenünk a veszteségeinkből éppúgy, mint a sikereinkből. Augusztus 20-a azt üzeni nekünk, legyünk büszkék arra, hogy magyarok vagyunk”. A köszöntőt követően az országgyűlési képviselő közös kopjafát avatott Tőgyi Gáborral, Egerszalók polgármesterével.