Éppen két évvel ezelőtt tettük le a Juhász Testvérek Pincészete borászati központjának alapkövét, és ahogy az lenni szokott, a család most is minőségi munkát végzett, ezért adhatjuk át most a modern, 21. századi beruházást itt Egerszalókon – jelentette ki Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Eger és térsége országgyűlési képviselője.

tv2.hu

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta, két esztendeje nyilvánították az Egri borvidék zászlóshajóját hungarikummá. Azóta ezt a célt is sikerült elérni, hiszen az az Egri Bikavér első hazai vörösborként kapta meg a megtisztelő címet.

A borvidék fejlődése továbbra is töretlen, évek óta az itteni borászok szerzik a legtöbb érmet Magyarországról az évente Bordeaux-ban megrendezett „borok olimpiáján”.

Az egész borvidéket szolgálja az új borászati központ Egerszalókon

Itt szeretnék köszönetet mondani – folytatta – Fazekas Sándornak, aki éveken át a szaktárca vezetőjeként segítette a térséget. Azt kérjük Nagy István agrárminisztertől, hogy a jövőben támogassa a térség mezőgazdaságát, ezen belül is a borászat további fejlődését.

Nyitrai Zsolt szólt arról az új kezdeményezéséről is, amelynek lényege, hogy a kiváló és egyedi egri borhoz saját palack társuljon, hogy az emberek száz üveg közül is megismerjék első pillantásra a minőséget jelentő egri bort. Az új üveg kialakításában aktívan közreműködnek majd borászaink – tette hozzá.

Az egész borvidéket szolgálja az új borászati központ Egerszalókon

A honatya köszönetet mondott a Juhász családnak és minden közreműködőnek a borászati központ megvalósításáért.

Nagy István földművelésügyi miniszter az egerszalóki beruházást követendő példának állította az egész magyar agrárágazat elé. Kifejtette, hogy a dolgos és vállalkozó kedvű családi cégeket kiemelten támogatja a kormány. Ez a recept érvényes az ágazat más szereplői számára is: a hagyományokra építve, korszerű szemlélettel és elképzelésekkel új értéket kell teremteni – fejtette ki a miniszter.

A tulajdonosok nevében Juhász Ádám arról beszélt, hogy a bor számukra a családot, a barátságot, a szenvedélyt, a lélek egyensúlyát és a lelki békét jelenti. E filozófia jegyében teszik dolgukat minden egyes nap.

Habis László egri polgármester pohárköszöntőjében elmondta: Eger nem tudná betölteni szerepét – például a turizmus területén – a környező települések nélkül.

A borászati központ, amely egyebek mellett magában foglal egy borászatot, egy palackozót és egy logisztikai centrumot, másfél milliárdos költségből valósult meg, amely 200 millió forintos állami és uniós támogatást is tartalmaz.