Selmeczi Gabriella országgyűlési képviselő volt a vendége annak a füzesabonyi választási fórumnak, amelyen Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, Füzesabony és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. Nagy Csaba a város polgármestere, illetve polgármesterjelöltje a fórumon bemutatta a Fidesz-KDNP füzesabonyi képviselőjelöltjeit.

Füzes Hírek

Selmeczi Gabriella a lakossági fórumon örömmel állapította meg, hogy a jelenlévők többsége nő, hiszen ő elsősorban az anyák, a családok szempontjából szemléli Magyarország gazdasági fejlődését és lehetőségeit is.

Az ország gazdasága jól teljesít – folytatta –, de mint családanya arra figyel, hogy mindez a háztartásokban is tapasztalható legyen. Örömteli tény, hogy a hazai háztartásokban immár több pénzből gazdálkodhatnak az emberek – jelentette ki.

A sikeres folytatás záloga Nagy Csaba!

A demográfiai helyzet javítása kapcsán Selmeczi Gabriella hangsúlyozta: a kormány legfőbb tennivalóként az otthonhoz jutás feltételeinek javítását tűzte ki, mert a kutatások szerint a késői vagy elmaradó gyermekvállalás legnagyobb akadálya a saját otthon hiánya. Ezért a családtámogatási rendszer legfőbb eleme a CSOK, majd ezt követően a Falusi CSOK bevezetése és támogatása – fejtette ki a képviselő asszony.

A sikeres folytatás záloga Nagy Csaba!

Nyitrai Zsolt arról beszélt, hogy Nagy Csaba és csapatának megválasztása előtt hosszú évtizedig stagnált a város fejlődése, ám öt éve végre elindultak a fejlesztések, amelynek leglátványosabb része a méltó füzesabonyi városközpont megépítése lesz. Ugyanakkor számos intézmény, óvoda, iskola újult meg, a helyi sportegyesület pedig komoly támogatást kapott. Füzesabony végre visszaszerezheti térségi vezető szerepét, miközben fellendül a közösségi élet is. A sikeres folytatás záloga az, hogy továbbra is Nagy Csaba csapata irányítsa a várost! – fejtette ki.

A miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta azt is, hogy nem csupán a város, de a megyei közgyűlés listájára is szavazunk október 13-án, amelyet dr. Juhász Attila Simon vezet, és esélyes a megyei közgyűlés elnöki posztra, mellette jó esélyekkel indul megyei képviselőnek Nagy Csaba is.

A sikeres folytatás záloga Nagy Csaba!

Nagy Csaba házigazdaként üdvözölte a megjelenteket, köztük a térség több polgármesterjelöltjét, majd hozzátette: 26 nappal az önkormányzati választások előtt elmondhatjuk, az eredmény sorsdöntő lesz a térség számára, hiszen eldől, folytatódik-e a település fejlődése.

Szólt arról is, hogy az utóbbi öt évben, amióta ez az önkormányzattal vezeti a várost, 36 pályázaton szerepeltek eredményesen, így 4,2 milliárdnyi támogatás érkezett a városba, hogy elindulhassanak a beruházások. Hozzátette: a három nagy beruházást – a zöld belváros és az ipari park kialakítását, valamint a kerékpárút építését – tartják a legfontosabbnak. Örömmel mondhatom, hogy már indulhatnak az építkezések, de nagy öröm számomra az is, hogy jó a közhangulat, és nyugodt munka folyik a településen – jelentette ki.

A fórumon a polgármester bemutatta sikeres régi-új csapatát, akik a Fidesz-KDNP színeiben indulhatnak a képviselői helyekért. A közönség nagy tapssal üdvözölte a jelölteket: Nagy Csaba mellett városi képviselőnek indul a választáson Molnár Richárd, Veres Péter, Ragó Attila, dr. Gondos István, Kovácsné Szűcs Noémi, Veres Attila, Somogyi Imre György, valamint Szamosi József.