Egerben, a Megyeházán volt a “Járási Fogyasztóvédelmi Napok” című országos programsorozat első állomása, amelyen előadások hangzottak el a fogyasztóvédelem aktuális feladatairól, majd díjak, elismerések átadására is sor került.

(TV Eger)

Megnyitó beszédében Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő a vállalkozói tudatosság és felkészültség fontosságáról szólt, majd hozzátette: a fogyasztóvédelmi hatóságnak mindenképpen hozzá kell járulnia ahhoz, hogy a kormány rezsicsökkentési tervének megvalósulását nyomon kövesse s ellenőrizze a gyakorlatban.

Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója ezt követően mutatta be a szervezet alternatív kezdeményezéseit. Kijelentette: az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy látja, hogy a fogyasztóvédelmi ismeretek átadására és bővítésére folyamatosan szükség van mind a lakossági tájékoztatásban résztvevő ügyfélszolgálatok, mind a vállalkozások tekintetében. A közös célok megvalósítása érdekében a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Járási Fogyasztóvédelmi Napok címmel egy programsorozatot indít, melynek célja a helyi munkatársak és vállalkozások felkészítése a jogkövető magatartásra.

Dr. Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője, a „Hiteles tájékoztatásért” díj ez évi kitüntetettje beszámolt a hatóság kommunikációs tapasztalatairól és a tájékoztatás lehetséges eszközeiről.

Bejelentették, hogy a Fogyasztóbarát Tanúsítvány elnyeréséért az idei évben Heves megyében elsőként nyújtott be sikeres pályázatot az Answer Bau Kft. Nyitrai Zsolt és Pintér István átadta a tanúsítványt a cég ügyvezetőjének, Balla Miklósnak.

Az eseményen ismertették az úgynevezett „pozitív listára” kerülés feltételeit,
majd átadták az ezt igazoló okleveleket. Ilyen elismerést kapott Vas János, Mezőné Márkus Éva, Hajdú Anna, valamint Csapó Norbert, mindannyian egyéni vállalkozók.

(fotó: Nemes Róbert)