A Csík Zenekar fergeteges koncertje nagyban hozzájárult a Heves Megye Napjának sikeréhez. Az egri Gárdonyi Géza Színházban tartott jótékonysági est bevételének egy karácsondi lakástűz során otthonát elvesztő családnak ajánlották fel.

(a TV Eger felvétele)

Az est házigazdája Szabó Róbert közgyűlési elnök, fővédnöke pedig Horváth László kormánymegbízott volt. Heves Megye napján megválasztották Heves Megye Nagykövetét is: a megtisztelő címet ezúttal Bolyki János egri borász, valamint Kiss Károly mátraballai labdarúgó edző érdemelte ki.

A műsort követő fogadáson pohárköszöntőt mondott Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, aki gratulált a megye nagyköveteinek, a remek hangulatot teremtő Csík Zenekarnak és benne az egri kötődésű Szabó Attilának, s örömét fejezte ki amiatt, hogy az est résztvevőinek hála megépülhet a karácsondi család új háza.

Heves Megye Napján – tette hozzá –, mindannyian büszkék lehetünk az itt élő szép nőkre, a kiváló borokra, a gyönyörű tájra, a gyógyvizeinkre, egy dolog hiányzik csupán, ami előnyt jelentene, a nemléte viszont hátrányt: ez pedig az Egert az M3-as autópályával összekötő útszakasz. A hosszú évek alatt valamennyi kormány, illetve egri és megyei képviselő tett ezért az útért.

Remélem, hogy hamarosan Habis László egri polgármesterrel és Horváth László kormánymegbízottal nagy bejelentést tehetünk az út építésével kapcsolatban, ehhez azonban mindnyájunknak további erőfeszítéseket kell tennünk – emelte poharát a sikerre Nyitrai Zsolt.

(Fotó: Gál Gábor)